IDEM U KNIN DA SE IZVINIM SRBIMA ZBOG NAŠEG OFICIRA NA PROSLAVI OLUJE: Crnogorski političar najavio akciju posle POLITIČKE BURE 5. avgusta
Foto: Youtube/Printscreen

reakcija

IDEM U KNIN DA SE IZVINIM SRBIMA ZBOG NAŠEG OFICIRA NA PROSLAVI OLUJE: Crnogorski političar najavio akciju posle POLITIČKE BURE 5. avgusta

Kako je istakao, siguran je da će njihovo simbolično izvinjenje biti glas većinske Crne Gore

Objavljeno:

Marko Milačić, vođa stranke Prava Crna Gora, krenuo je u Knin sa svojim saradnicima jer želi, kako je rekao, da se izvini srpskom narodu zbog učestvovanja crnogorskog brigadira Ivana Mašulovića na obeležavanju proslave akcije Oluja.

Kako je najavio, Milačić će sa generalnim sekretarom Prave Crne Gore Vladislavom Dajkovićem boraviti u dvodnevnoj poseti Kninu, gde će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i nekoliko srpskih porodica, prenosi portal CdM.

- Videli smo kakvu je regionalnu buru izazvalo prisustvo Mašulovića na proslavi godišnjice Oluje. Osim što je narušilo odnose sa službenom Srbijom, predstavlja neprijateljski čin i prst u oko svim srpskim žrtvama te vojne akcije, ili, bolje rečeno – pogroma. Treba istaći činjenicu da je ne mali broj žrtava - izbeglica, utočište tada našao upravo u Crnoj Gori, što proizvodi zaključak da je crnogorska vlast, po ko zna koji put, ponizila i vlastite građane - navodi Milačić.

Kako je istakuo, siguran je da će njihovo simbolično izvinjenje biti glas većinske Crne Gore.

- Prava Crna Gora poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, i ni u kojem smislu se neće mešati u njihovu unutrašnju politiku, već ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obvezu prema tamošnjem srpskom narodu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin službene Crne Gore uvredio - zaključio je Milačić.

Podsetimo, vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, brigadir Ivan Mašulović, učestvovao je u nedelju na obeležavanju Dana pobede u Kninu. Kako je saopštilo Ministarstvo obrane Crne Gore, on je tamo bio u sklopu redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CdM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.