DEMOKRATSKI FRONT TRAŽI HITNU SEDNICU PARLAMENTA: Prisustvo oficira Vojske Crne Gore u Kninu je SKANDALOZNO!
Foto: Printscreen/HRT1

zahtev

DEMOKRATSKI FRONT TRAŽI HITNU SEDNICU PARLAMENTA: Prisustvo oficira Vojske Crne Gore u Kninu je SKANDALOZNO!

Zbog prisustva pukovnika Ivana Mašulovića

Objavljeno:

Poslanički klub Demokratskog fronta najavio je da će tražiti zakazivanje hitne sednice Skupštine Crne Gore zbog, kako su naveli, skandaloznog prisustva predstavnika Vojske Crne Gore pukovnika Ivana Mašulovića na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije "Oluja" u Kninu.

"Oficir koji se pojavio u Kninu, gde se klicalo zločincima i vijorile zastave sa porukom "Za dom spremni", pod kojom je u Drugom svetskom ratu zverski pobijeno na stotine hiljada ljudi, nikako nije mogao predstavljati Crnu Goru, već isključivo one koji su više puta izdali i koji su, zbog želje da služe stranim centrima moći, spremni u svakom trenutku da ponize ovu zemlju i njene građane", ocenio je Demokratski front.

DF navodi da želi da pred građanima, u parlamentu, ovo pitanje raspravi i dobije informaciju ko je ovlastio oficira Vojske Crne Gore da prisustvuje događaju koji slavi zločin i progone nad srpskim narodom, kada se desilo najveće etničko čišćenje u Evropi, nakon Drugog svetskog rata.

U saopštenju se ukazuje da je u "Oluji" sa svojih vekovnih ognjišta proterano na stotine hiljada Srba, a ubijeno više od 2 000, većinom civila, kao i da je time "dovršen projekat monstruozne NDH da Srba gotovo više i nema na tim područjima".

DF ocenjuje da te činjenice nisu bile od velikog značaja za vlast u Podgorici, koja je, kako kažu, slanjem svog predstavnika u Knin "nanela tešku sramotu građanima, obrukala Crnu Goru i pokazala da je njen antisrpski karakter dosegao razmere o kojima je nedavno govorio i patrijarh Irinej".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.