ITALIJANI ULOVILI ŠKALJARCE: Uhapšeno 11 Crnogoraca u međunarodnoj akciji, zaplenjene DVE TONE OPIJATA!
Foto: Shuterstock

AKCIJA POLICIJE

ITALIJANI ULOVILI ŠKALJARCE: Uhapšeno 11 Crnogoraca u međunarodnoj akciji, zaplenjene DVE TONE OPIJATA!

Pripadnici ovog klana su hteli da prenesu opijate brodom koji je iz Maroka krenuo za Libiju

Objavljeno:

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno u međunarodnoj akciji zbog krijumčarenja hašiša. Brodom koji je iz Maroka krenuo za Libiju pripadnici klana pokušali da prevezu dve tone opijata.

Jedanaest crnogorskih državljana za koje se sumnja da su pripadnici te kriminalne organizacije uhapšen je u četvrtak u međunarodnoj akciji kada su brodom, koji je iz Maroka krenuo za Libiju, pokušali da preko Italije prokrijumčare dve tone opojne droge - hašiš. Nezvanično, lisice na ruke stavljene su Marku Borozanu, Vladimiru Živkoviću, Uglješi Kovačeviću, Srđanu Matijeviću, Stanku Tomičiću, Ljubomiru Bakočeviću, Milanu Kovačeviću, Dragoljubu Mrgudoviću, Vladimiru Lipovini, Božidaru Baroviću i Vladimiru Ratkoviću, koji su, kako se sumnja, odranije poznati istražnim organima.

U saopštenju Uprave policije Crne Gore navodi se da su nakon dužeg operativnog rada došli do saznanja da su osumnjičeni putovali pod krinkom da su članovi posade broda i stručnjaci za ispitivanje podmorja, i da su planirali da na brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dve tone hašiša i prokrijumčare morskim putem u Libiju. Crnogorska policija celu priču prosledila je kolegama iz američke agencije DEA i u Italiji. "Mreža" je bačena na brod kada je uplovio u komšijske teritorijalne vode.

- U koordiniranoj akciji pretresen je brod i pronađeno 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Pomenutih 11 lica je privedeno radi daljih mera. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda. Slede dalje aktivnosti u kriminalističkoj obradi ovog predmeta - poručili su iz Uprave policije.

Ova međunarodna akcija samo je nastavak sličnih u poslednjih nekoliko godina. "Škaljarci" i "kavčani" biseru Boke i Crne Gore ukrali su mir, sejući smrt po obali, ali i od nje daleko. Pripadnici dva mafijaška klana ne tako davno bili su ista ekipa, ali su ih razdvojili poslovi vezani za distribuciju droge. Podelio ih je, pre pet godina, nestanak 200 kilograma kokaina u španskom gradu Valensija nakon čega su počele da padaju glave i s jedne i s druge strane. Do usijanja je došlo posle ubistva vođe Partizanovih navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, u Beogradu. Ovaj događaj je izašao iz okvira mafijaških zadovoljenja pravde, jer su i Srbija i Crna Gora objavile konačni obračun s kriminalom. Put kokaina iz Valensije su poslednjih godina "osvetljavali" hici pripadnika dva klana koji vode žestoki rat. I na bokeljskoj obali, i u drugim gradovima Crne Gore, Srbije i regiona.

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) na putu između Bara i Podgorice zaplenili du pun kamion švercovanih cigareta. U akciji, koju je sproveo policijski tim Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšen je vozač šlepera. Vozilo je navodno napustilo Luku Bar sa cigaretama i krenulo prema Glavnom gradu, kada ga je presreo SPO. Istraga SDT je u toku.

U Škaljarima i Kavču se više živelo od povrtarstva, voćarstva i trgovine. Čuveni pomorci i ribari su iz Dobrote, Orahovca, Perasta, Mua, Prčnja... A onda je došlo ovo vreme. Droga i kriminal nisu zaobišli, nažalost, ni ove krajeve. Mladi koji su bez posla, a mnogi se ne trude ni da ga nađu, posegli su za opasnim poslovima koji brzo donose novac, ali odnose živote. Uzori su postali tajkuni, oni koji su preko noći došli do miliona, dok je srednja klasa umrla, a njena deca su danas socijalno ugroženi slučajevi. U ova doskora mirna mesta nastanio se strah, kao i duž cele Boke, koja je važila za najmirniju oblast južnog Jadrana.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.