CRNOGORCI ŠVERCOVALI DVE TONE HAŠIŠA: Presretnut brod PUN DROGE, privedeno 11 crnogorskih državljana!
Foto: Fonet/Ilustracija

hapšenje

CRNOGORCI ŠVERCOVALI DVE TONE HAŠIŠA: Presretnut brod PUN DROGE, privedeno 11 crnogorskih državljana!

Crnogorska policija inicirala međunarodnu akciju koja je rezultirala zaustavljanjem plovila u italijanskim teritorijalnim vodama

Objavljeno: 02.08.2018. 22:38h

Jedanaest crnogorskih državljana uhapsila je italijanska policija i od njih zaplenila dve tone hašiša, u akciji koju je inicirala crnogorska policija, saopšteno je iz Uprave policije u Podgorici. Ovom međunarodnom akcijom koordinirala je američka Agencja za borbu protiv narkotika (DEA).

- Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama. Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana - M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe i njima bliska lica, koje je italijanska policija privela. Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i italijanska policija, je u toku, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Oni navode da su službenici Odseka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije Crne Gore došli do podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju nameru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju.

- S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odseka su ove podatke razmenili sa DEA, nakon čega je usledilo planiranje i realizacije ovog predmeta u kordiniranimzajedničkim aktivnostima, dodaje se u saopštenju.

Kako su objasnili, aktivnostima koje je sprovela i proverama koje je izvršila došlo se do sumnje da ova lica, pod maskom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dve tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju. U koordiniranoj akciji komšije sa druge strane Jadrana zaustavili su brod u italijanskim teritorijalnim vodama.

- Izvršen je pretres broda i pronađeno je dve hiljade kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Pomenutih 11 lica je privedeno radi daljih mera i radnji. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda, naveli su iz UP Crne Gore.

Bonus video:

Igor Ćuzović - Gostovanje na TV Prvoj

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media