ZVANIČNO POČEO PROGON  PRAVOSLAVLJA U CRNOJ GORI: Zogović optužio MILA da UNAJMLJUJE PLAĆENIKE kako bi PROTERALI SRBE!
Foto: Beta

crnogorsko-primorska mitropolija

ZVANIČNO POČEO PROGON PRAVOSLAVLJA U CRNOJ GORI: Zogović optužio MILA da UNAJMLJUJE PLAĆENIKE kako bi PROTERALI SRBE!

U Zogovićevom saopštenju se navodi da je danas poslata jasna poruka da Mitropolija i verujući srpski i crnogorski narod nisu dobrodošli u Ulcinj

Objavljeno:

U Ulcinju je danas zvanično otpočeo institucionalni obračun sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i mitropolitom Amfilohijem koji je Milo Đukanović i najavio na inauguraciji, saopštio je poslanik Demokratske narodne partije Crne Gore Milun Zogović.

- Posredstvom svojih koalicionih partnera, ovoga puta je neartikulisana horda spriječila služenje liturgije na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja. Slika u kojoj kordoni policajaca okružuju mitropolita Amfilohija, sveštenstvo i verujući narod, jasan je pokazatelj da Mitropolija crnogorsko-primorska u Crnoj Gori postaje otvorena meta za sve nacionalšoviniste i fanatike - izjavio je Zogović.

U Zogovićevom saopštenju se navodi da je danas poslata jasna poruka da Mitropolija i verujući srpski i crnogorski narod nisu dobrodošli u Ulcinj.

- U više navrata smo, zbog sličnih upozoravajućih dešavanja, javnosti postavljali pitanje da li je Ulcinj grad u Crnoj Gori. Sudeći po današnjim scenama, ulcinjska vlast je poslala poruku da Ulcinj nije u Crnoj Gori. Taj utisak se mogao steći još od trenutka kada su ulcinjske vlasti proglasile Hašima Tačija i Edija Ramu za počasne građane, vređajući time jedan čitavi narod i stavljajući so na ranu mnogim porodicama žrtava terorističke organizacije OVK. Proglašenjem Tačija i Rame za počasne građane Ulcinja ovaj grad je suštinski postao deo Velike Albanije - saopštava Zogović.

Kako se dalje navodi, crnogorski režim sve to toleriše zato što uz pomoć jednog albanskog poslanika održava Sinđinu većinu u Parlamentu i spremni su da zbog te većine izazovu čak i građanske sukobe u Crnoj Gori.

- Nemamo više potrebu da pozivamo nadležne organe da ispitaju napade na mitropolita i MCP jer je očigledno da oni stoje iza njih. Zato pozivamo verujući narod u Crnoj Gori da se ubuduće samoorganizuje i zaštiti naša verska prava i slobode u svakom gradu i po svaku cenu. Ko god ćuti na brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom, to onda znači da podržava Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere u tom naumu - kaže Zogović.

- Da su kojim slučajem obavljani radovi unutar džamije umesto radova na Crkvi Svetog Jovana, onda sigurno ne bismo imali bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira i podizanje tenzija. Samo kada Mitropolija crnogorsko-primorska obnavlja svoje hramove i kada se verujući pravoslavni narod okuplja, onda je to za vlast narušavanje multiverskog i multikonfesionalnog sklada. Kada to rade pripadnici druge verske zajednice, onda je u pitanju zaštita kulturne baštine, doprinos verskim slobodama i unapređenje nacionalnog sklada - navodi Zogović.

U saopštenju se zaključuje da trenutak u kojem se sve ovo dešava nije slučajan.

- Napad na mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, sveštenstvo i verujući narod, od strane rulje Albanaca, predvođenih Hadžijom Sulejmanijem, odbornikom Demokratske partije, članice vladajuće koalicije u Ulcinju, dešava se nakon sramne i izdajničke odluke crnogorskih vlasti da pošalju vojnike na Kosovo u misiju Kfora. To je najbolji dokaz da kreće orkestrirani i institucionalni progon Mitropolije crnogorsko-primorske, koji mi politički predstavnici crnogorskog i srpskog pravoslavnog naroda zajedno sa verujućim narodom sigurno nećemo dozvoliti - stoji u saopštenju.

Bonus Video:

Espreso intervju - Borko Stefanović

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.