SLUČAJ KOJI TRESE CRNU GORU: Zbog skandala sa ZAMENOM BEBA i ona je dala OSTAVKU!
Foto: Fonet

jezivo

SLUČAJ KOJI TRESE CRNU GORU: Zbog skandala sa ZAMENOM BEBA i ona je dala OSTAVKU!

Bogavac je dala otkaz zbog smene direktora Vojislava Miketića i u znak solidarnosti sa kolegama koji su ranije razrešeni dužnosti.

Objavljeno:

Marijana Bogavac, glavna sestra na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra Crne Gore, podnela je ostavku nakon skandala sa zamenom beba.

Ona je dala otkaz zbog smene direktora Vojislava Miketića i u znak solidarnosti sa kolegama koji su ranije razrešeni dužnosti.

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore, razrešio je 17. maja načelnika odeljenja za terminsku novorođenčad Azru Begović i glavnu sestru Anđelku Dujović, dok je protiv medicinske sestre Ž. R. podnesena krivična prijava zbog sumnje da se u slučaju zamene beba "radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu".

Da podsetimo, u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija - sa majkom je otpuštena tuđa beba.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo. Prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući, majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti. Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

Nakon toga, menadžment Kliničkog centra Crne Gore je pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre jer je postojala osnovana sumnja da se radi o sabotaži a ne o slučajnom propustu.

Takođe, ovim povodom, razrešena je dužnosti načelnica i glavna sestra Odeljenja i protiv njih su kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa pokrenuti disciplinski postupci.

Zatim je smenjen i direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić i dugo mu se nije mogla naći zamena, jer se niko nije hteo prihvatiti te odgovorne funkcije, posebno nakon ovog nemilog događaja. Na kraju, za vršioca dužnosti je postavljena medicinska direktorka KCCG dr Snežana Raspopović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.