POKUŠALI DA OPLJAČKAJU BUDŽET: Čelnici Nacionalnog saveta Crnogoraca u Srbiji uhvaćeni u malverzacijama
Foto: Promo

tvrde iz CRNOGORSKE PARTIJE

POKUŠALI DA OPLJAČKAJU BUDŽET: Čelnici Nacionalnog saveta Crnogoraca u Srbiji uhvaćeni u malverzacijama

Čelnici Nacionalnog saveta pokušali su da realizuju interni konkurs

Objavljeno: 14:22h

Državni organi Srbije sprečili su pljačku budžetskih sredstava sa računa Nacionalnog saveta Crnogoraca, saopštila je Crnogorska partija.

Prenosimo njihovo saopštenje:

"Za crnogorsku nacionalnu zajednicu u Srbiji poražavajuća je činjenica da su “sa rukama u medu” uhvaćeni čelnici Nacionalnog saveta, koji su pokušali da realizuju interni konkurs i na taj način dodele sredstva udruženjima u kojima su oni osnivači i odgovorna lica.

Ministarstvo za državnu upravu, Ministarstvo finansija, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Agencija za borbu protiv korupcije su obavestili Nacionalni savet da je takva namera suprotna zakonima Republike Srbije i tako stavili tačku na tragikomičan pokušaj pljačke budžeta Saveta.

U toj nameri sprečeni su:

Predsednik Saveta Miodrag Becić koji je svom udruženju nameravao da uplati 250.000 dinara. Predsednik nelegalnog Izvršnog odbora Miloš Paović, 300.000 dinara. Potpredsednik Slobodan Balandžić, 610.000 dinara. Član IO Dragan Martinović, koji je registrovao udruženje uoči raspisivanja konkursa, 300.000 dinara. Član IO Ljubiša Simović, kome je supruga Cveta Roganović predsednica konkursne komisije, a član komisije Gordana Doknić zastupnik udruženja, 600.000 dinara. Član konkursne komisije Nikola Muhadinović (koji je registrovao udruženje na dan donošenja odluke o raspisivanju konkursa) 300.000 dinara. Član Saveta Veselin Mitrović, 300.000 dinara.

U dugogodišnjoj praksi 20 nacionalnih saveta u Republici Srbiji nije zabeležen toliki nivo sukoba interesa i nepotizma kao u slučaju konkursa koji je raspisao crnogorski savet.

- Uvažavajući činjenicu da u protekle četiri godine savet nije opravdao očekivanja crnogorske zajednice, kao i zbog niza skandala koji prate njegov rad, Crnogorska partija će se aktivno uključiti u izborni proces za naredni saziv. Izbori za sve Nacionalne savete u Srbiji će biti održani na jesen ove godine u redovnom terminu" - napisao je u saopštenju Dušan Žugić, potpredsednik CP zadužen za odnose sa Nacionalnim savetom i crnogorskim udruženjima.

Bonus video:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.