MILO OPET ŠOKIRA: Novinarki su pucali u nogu, ali prave žrtve su političke mete!
Foto: AP

skandalozno

MILO OPET ŠOKIRA: Novinarki su pucali u nogu, ali prave žrtve su političke mete!

Napad na novinara, u svakoj pravno uređenoj državi i demokratski uređenom društvu jenapad na slobodu izražavanja i na demokratiju

Objavljeno:

Skandalozni napad na Oliveru Lakić potvrđuje da država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura, ocenio je lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović. On je dodao da su napadom na novinarku njoj naneli hiruški precizno kontrolisanu, ali nekom drugom ko je politička meta, nekontrolisanu štetu.

I onih koji hladnokrvno likvidiraju ljude u podne u centru grada, i onih koji dižu u vazduh automobile sa svojim protivnicima, ne mareći za moguće nedužne žrtve, i protiv heroja iz mraka koji prislone pištolj na nogu novinarke, da bi joj hiruški precizno naneli kontrolisanu, ali nekom drugom ko je politička meta, nekontrolisanu štetu, naveo je Đukanović.

On je u intervjuu za Radio Danilovgrad, komentarišući napad na Lakić, kazao da je taj događaj potvrda ocene koju je izrekao u kampanji za predsedničke izbore.

Dakle, država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbednosnih i pravosudnih organa, suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura, rekao je Đukanović.

On je kazao da je napad na novinara, u svakoj pravno uređenoj državi i demokratski uređenom društvu, napad na slobodu izražavanja i na demokratiju.

- Time, to je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore - da u dogledno vreme bude deo slobodnog i razvijenog evropskog društva, ocenio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, specifičnost nasilja nad novinarkom je i u tome što je "načinom njegovog izvršenja, jasno da se nije želela naneti šteta samo novinarki Lakić“.

Ovim se želela posejati sumnja i naneti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, delovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori, smatra Đukanović.

Zato je, kako je naveo, imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije ko se to u Crnoj Gori oseća toliko moćnim, da može ovakvim sredstvima nanositi štetu državi i menjati sliku koja o njoj postoji danas u našem međunarodnom okruženju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.