NAPAD NA NOVINARKU VIJESTI: Policija ima OPIS napadača!
Foto: AP

ranjena olivera lakić

NAPAD NA NOVINARKU VIJESTI: Policija ima OPIS napadača!

Za sada je u istrazi utvrđeno da joj je napadač prišao dok je izlazila iz automobila i iz neposredne blizine pucao u nogu

Objavljeno:

Olivera Lakić, novinarka "Vijesti" ranjena je sinoć u nogu ispred njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, a crnogorska policija je raspolaže opisom napadača.

Prema navodima, on je srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav.

Kako prenosi CDM, za sada je u istrazi utvrđeno da joj je napadač prišao dok je izlazila iz automobila i iz neposredne blizine pucao u nogu. Lakić je prevezena u Urgentni centar, gde je konstatovano da ima prostrelnu ranu na butini i da joj život nije ugrožen.

Napad na novinarku dogodio se u jednom od najprometnijih delova grada, gde je u tom trenutku, u neposrednoj blizini, bilo više desetina građana. Nakon što je ranio Lakić, napadač je pobegao. Prostor oko zgrade u kojoj živi Lakić je pokriven nadzornim kamerama, u neposrednoj blizini je poslovnica Telemah, prodavnica Plantaža, a na dva kraja zgrade su ugostiteljski objekat Gurma i lokal Alpe bar.

Za sada nije poznato da li je, osim osobe koja je pucala, bilo još umešanih u napad. Prema nezvaničnim saznanjima "Pobjede", policija raspolaže opisom napadača: srednje je građe, visok oko 175 cm, proćelav. Približio se Lakić na svega metar i ispalio projektil najverovatnije iz revolvera, jer sinoć tokom uviđaja nije nađena čaura.

Žena koja se našla u neposrednoj blizini, a koja stanuje u istom ulazu u kojem je i Lakić, ispričala je da je zvuk je bio nalik eksploziji petarde.

- Sedela sam na klupi sa detetom kada se čuo zvuk sličan onom kada pukne petarda. Ne bih se ni okrenula da nesam čula komšinicinu kćerku kako vrišti - ispričala je ona.

Napad na novinarku osudili su crnogroski funkcioneri, a održan je i protest, na kome je par stotina građana protestovalo ispred zgrade Vlade. Osim kolega novinara iz redakcija, okupio se i veliki broj predstavnika opozicionih političkih partija, nevladinih aktivista...

Olivera Lakić je 7. marta 2012. godine napadnuta ispred svog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i tada je zadobila telesne povrede.

Policija je nakon šest dana intenzivne istrage uhapsila Podgoričanina Ivana Buškovica zbog osnovane sumnje da stoji iza napada na Lakić. On je u novembru te godine presudom Osnovnog suda osuđen na devet meseci zatvora. Tu odluku je potvrdilo i veće Višeg suda u Podgorici.

Dve godine kasnije, pred Osnovnim sudom našao se i Danilovgrađanin Milan Grgurović zbog optužbi da se lažno prijavio da je pretio Lakic. On je oslobođen optužbi nakon što je Viši sud dva puta ukinuo presudu i vratio na ponovno odlčivanje.

U Osnovnom sudu 2015. godine sudilo se i Milenku Rabrenoviću da je pretnjama ugrozio bezbednost novinarki Lakić i njenoj porodici. On je nakon dokaznog postupka pravosnažno oslobođen tih optužbi. Kako je tada navedeno u presudi, nije bilo dokaza da je Rabrenovic počinio krivično delo za koje ga je teretila optužnica. Rabrenovića je optužni akt teretio da je pretnje novinarki Lakić i njenoj kćerki uputio preko njene koleginice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.