PROTEST U PODGORICI ZBOG RANJAVANJA NOVINARKE OLIVERE LAKIĆ: Traži se BRZA i EFIKASNA istraga!
Olivera Lakić je upucana u nogu, Foto: Facebook/Google Street View

napad na slobodu govora

PROTEST U PODGORICI ZBOG RANJAVANJA NOVINARKE OLIVERE LAKIĆ: Traži se BRZA i EFIKASNA istraga!

Strana diplomatska predstavništva EU, SAD i Velike Britanije izražavaju zabrinutost i poručuju da novinari moraju biti zaštićeni

Objavljeno:

Protest povodom napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić biće danas održan ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici, a taj slučaj izazvao je brojne i oštre javne osude. Crnogorska vlada i njeni čelnici oštro su osudili napad na novinarku uz zahtev nadležnima za "brzom i efikasnom" istragom, dok je deo civilnog sektora kao odgovorne označio izvršnu vlast koja godinama nije rasvetlila brojne napade na novinare u Crnoj Gori. Strana diplomatska predstavništva EU, SAD i Velike Britanije izražavaju zabrinutost i poručuju da novinari moraju biti zaštićeni.

Lakić je ranjena sinoć ispred zgrade u kojoj stanuje u Podgorici i van je životne opasnosti, saopštili su lekari Kliničkog centra Crne Gore. Ona je dobila prostrelnu ranu desne potkolenice i zadržana je u Centru za vaskularnu hirurgiju, saopštio je medijima lekar Aleksandar Vulić. Policija je sinoć blokirala grad i radi na rasvetljavanju tog događaja, a njen čelnik Vesko Damjanović uz osudu napada saopštio je da će policija učiniti "sve što je u njenoj moći da otkrije i počinioce privede pravdi". Sinoć nakon ranjavanja Lakićeve ispred Kliničkog centra u Podgorici okupili su se vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, vršilac dužnosti direktora policije Vesko Damjanović, veliki broj kolega, a novinarku je posetio direktor Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Crne Gore Dejan Peruničić. Glavni i odgovorni urednik podgoričkih Vijesti Mihailo Jovović kazao je da mu je novinarka ispričala da joj je ispred zgrade prišao čovek i pucao u nogu, te da je videla još dvojicu ljudi koji su pobegli. - Nemam reči...Do kada će ovo da se dešava u našoj divnoj Crnoj Gori. Nijedan napad na Lakić do sada nije rešen. Mnoge priče koje je pisala, koje ukazuju na kriminal, nisu istražene. Do kada ćemo da strepimo od ovakvih kukavica - izjavio je Jovović neposredno nakon napada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.