NEVEROVATAN GEST PLEMENITE NIKŠIĆANKE: Donirala bubreg 20 godina mlađem komšiji, pa izjavom ODUŠEVILA REGION (VIDEO)
Tatjana Vukićević, Foto: Printscreen Youtube

Humanost na delu!

NEVEROVATAN GEST PLEMENITE NIKŠIĆANKE: Donirala bubreg 20 godina mlađem komšiji, pa izjavom ODUŠEVILA REGION (VIDEO)

Nikola je moj komšija, ali sad je moje dete. Odavno smo s tom porodicom u bliskim odnosima. Generacija je moje ćerke, ima brata Bora, koji je mlađi od njega, ali se druži sa mojim sinovima"

Objavljeno:

Nikšićanka Tatjana Vukićević je spremno žrtvovala deo sebe da bi spasla život drugoj osobi, a to nije član njene porodice.

Ova plemenita žena boravila je 40 dana u Istanbulu kao donator organa, a život će nastaviti sa jednim bubregom, jer je drugi ustupila 25-godišnjem komšiji Nikoli Mijuškoviću.

"Nikola je moj komšija, ali sad je moje dete. Odavno smo s tom porodicom u bliskim odnosima. Generacija je moje ćerke, ima brata Bora, koji je mlađi od njega, ali se druži sa mojim sinovima", kazala je Vukićevićeva.

Upravo godine borbe porodice Mijušković, čija oba deteta imaju oboljenje bubrega, za šta su jedini lek dijaliza ili transplantacija, olakšali su joj nimalo laku odluku. Mlađi sin je bubreg dobio od oca, dok sa Nikolom srodnici nisu bili kompatiblini, pa mu je život bio ozbiljno ugrožen.

"Pomislila sam šta bi se desilo da sam ja u toj situaciji, kako bih se osećala da mi neko ne pruži tu ruku pomoći, da ne bude uz mene. I nekako me to povuklo da probam, bila sam ubeđena da sam ja ta i da baš ja to mogu", kazala je Vukićevićeva.

Nikola Mijušković
Nikola Mijuškovićfoto: Printscreen Youtube

Na klinici Adžibadem u Istanbulu lekari su procenili da se radi o idealnoj transplantaciji, pa je mladiću posle povratka ostalo samo da se tokom tri meseca strpi u izolaciji, posle čega ga čeka novi život. Konačno i porodica može da odahne.

"On do sad nije ni leti mogao da izađe ni do grada, stalno je vreme u kući provodio. Tanja nas je spasla, mi smo sad njeni dužnici dok smo živi životom. On je sad njen četvrti sin, četvrto dete!", kazao je Budo Mijušković, Nikolin otac.

"Da gledam kako radi, ženi se, dobija decu. To će biti posebno... Kako se radujem uspesima svoje dece tako ću i Nikolinim", kazala je Vukićevićeva.

Operacija je koštala više od 35.000 evra, a novac su prikupili Nikšićani i građani iz cele Crne Gore. Komšinica kakva se samo može poželeti, učestvovala je i u tom delu, pa Nikolin otac ne okleva da kaže da veruje u ljude.

Budo Mijušković
Budo Mijuškovićfoto: Print Screen Youtube

"Ljudi su me oduševili ovaj put, organizovali su donatorsko veče, guslarsko veče, tu su bile i radne organizacije s kojima sarađujem", kazao je Budo Mijušković.

"Vi sad imate jedan bubreg, a Nikola tri? Tri komada! I rekla sam mu da ovaj moj pazi, što znam da hoće jer je divan i odgovoran mladić", kazala je Vukićević.

Prognoze kažu da bi Nikolini bubrezi uz onaj koji mu je doniran vremenom mogli da poprave funkciju, pa se otac Budo ponovo smeje i nada da su prošla teška vremena. Tatjana koja je celo vreme imala podršku porodice, nema sumnju da koliko je dala - toliko je i dobila.

"Lepše je nekad da ti je puno srce i duša, nego novčanik. Po mom..." zaključila je ova izuzetna žena.

BONUS VIDEO:

DSNL sa Ajom Jung i Goranom Grbovićem TIZER

(Espreso.co.rs / Kurir.rs/ Vijesti.me (Dijana Blagojević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.