HAOS I DRAMA U PODGORICI: Bacio bombu na AMBASADU SAD, pa se DIGAO U VAZDUH, vlada OPSADNO STANJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen

opasno

HAOS I DRAMA U PODGORICI: Bacio bombu na AMBASADU SAD, pa se DIGAO U VAZDUH, vlada OPSADNO STANJE! (VIDEO)

Portparol Ambasade SAD Džef Adler je "Vijestima" potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade sa policijom da bi se identifikovao napadač

Objavljeno: 10:35h

Na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici oko ponoći bačena je bomba, pišu podgoričke Vijesti.

- Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG - napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

Portparol Ambasade SAD Džef Adler je "Vijestima" potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade sa policijom da bi se identifikovao napadač.

- Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbednost svog osoblja - naveo je Adler.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici videli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times. Navodi se i da niko u ambasadi nije povređen.

Goldstin je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

U Podgorici vlada pravo opsadno stanje, policija trenutno čuva prostor oko Ambasade SAD:

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbednosna situacija i savetovani su američki državljani da izbjegavaju ambasadu do novog obaveštenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.