MALOG PAVLA (1) OTAC JE TUKAO TOLIKO DA MU JE IZBIO ZUBIĆE KOJI SU TEK NIKLI: Detalji HORORA koji je užasnuo Balkan!
Sumnja se da su lekari načinili ozbiljan propust, Foto: Pixabay

neoprostivi propusti

MALOG PAVLA (1) OTAC JE TUKAO TOLIKO DA MU JE IZBIO ZUBIĆE KOJI SU TEK NIKLI: Detalji HORORA koji je užasnuo Balkan!

Za ubistvo malog Pavla koji je imao samo 15 meseci osumnjičeni su njegov očuh i majka

Objavljeno: 09:57h

Podgorica je zgranuta ubistvom malog Pavla Jovovića, starog samo 15 meseci, za koje su osumnjičeni njegov očuh Nermin Šišić (28) i majka Jelena Jovović (33).

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Šišića sumnjajući da je on ubio nesrećno dete koje je i ranije tukao, dok se majka Jelena tereti za kršenje porodičnih obaveza.

Javnost je takođe šokirala informacija koja se pojavila u sredu, da je dete početkom januara već bilo na pregledu u Kliničkom centru, ali da lekari povrede nisu prijavili policiji.

Jelena je kazala lekarima i policiji da je dete pre mesec dana palo i da su otud modrice po glavi i telu, tvrdeći da su mu tako i zubići polomljeni. Nezvanično, pred istražiteljima je delovala prilično hladnokrvno. Na pitanje ko je otac deteta odgovorila je - neznani junak!

Veliki broj advokata odbio je da po službenoj dužnosti brani Šišića i majku deteta koji su živeli u vanbračnoj zajednici, ali je Više državno tužilaštvo u sredu odredilo dva advokata čija imena zbog specifičnosti slučaja nisu saopštena.

U utorak veče nekoliko stotina građana okupilo se na Trgu nezavisnosti u znak protesta i sa porukom da se nasilje ne sme tolerisati.

Izvršna direktorka Centra za ženska prava Maja Raičević je nakon protestne šetnje, saopštila da je ta nevladina organizacija dobila anonimnu informaciju da je dečak početkom januara bio zbrinut u KC, te da su i tada na njegovom licu bile vidljive povrede, ali da to policiji nije prijavljeno.

Direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević, sumnja u ove navode da bi lekari mogli da naprave takav propust.

- Ispitaćemo te tvrdnje i ukoliko se ispostave tačne obavestićemo javnost i preduzeti rigorozne mere. To podrazumeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih ukoliko bude propusta - kazala je dr Kovačevićeva.

Vrlo brzo je usledila i reakcija Ministarstva zdravlja koje je zatražilo od Višeg tužilaštva da utvrdi osnovanost ovih navoda.

- Nismo dobili nikakvu prijavu da je početkom januara tražena lekarska pomoć za povređeno dete, koje je preminulo od posledica brutalnog prebijanja, ali zbog tragedije koja se dogodila očekujemo od Kliničkog centra hitnu informaciju o ovom slučaju - poručili su iz Ministarstva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.