ČLANICA NATO-A: Crnogorski vojnici na Kosovu!
Crnogorski vojnici na Kosovu, Foto: Profimedia

MISIJA!

ČLANICA NATO-A: Crnogorski vojnici na Kosovu!

Na sednici Saveta je usvojen Izveštaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore na međunarodnim vežbama u 2017. godini, prenose Vijesti

Objavljeno: 20:45h

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore utvrdio je danas predloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu.

Na sednici Saveta je usvojen Izveštaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore na međunarodnim vežbama u 2017. godini, prenose Vijesti.

Konstatovano je da se na međunarodnim vojnim vežbama unapređivala sposobnost i razvijalo poverenje među članicama NATO-a, partnerskim državama i državama regiona.

Kako se navod u saopštenju iz kabineta predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Savet je utvrdio predlog Odluke o upućivanju pripadnika VCG u međunarodnu misiju "Odlucna podrška" ("Resolute Support") u Avganistan, uz učešće do 40 pripadnika VCG, sa mogućnošću rotacije.

Utvrđen je i predlog Odluke o učešću pripadnika VCGore u misiji KFOR na Kosovu, angažovanje dva štabna oficira od kojih ce jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju.

Predlozi ovih odluka biće dostavljeni Skupštini Crne Gore radi donošenja konačne odluke.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.