ODBIO SAM DA UBIJEM MILA ĐUKANOVIĆA: Svedok saradnik otkrio da se oglušio o naređenje Rusa!
U Crnoj Gori u toku je suđenje za pokušaj terorizma, Foto: AP

suđenje u crnoj gori

ODBIO SAM DA UBIJEM MILA ĐUKANOVIĆA: Svedok saradnik otkrio da se oglušio o naređenje Rusa!

Sinđelić je porekao da je bio organizator sličnih akcija

Objavljeno:

U Crnoj Gori nastavljeno jesuđenje za pokušaj terorizma, i saslušan je svedok saradnik Saša Sinđelić koji je izjavio da je odbio naređenje da ubije Mila Đukanovića.

Sinđelić je rekao da je odbio zapovest Eduarda Šimakova da ubije tadašnjeg premijera.

- Istog trenutka kada me je to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti da to uradim, jer je bezbednosna situcaija bila loša, ne bavim se kriminalom - kazao je Sinđelić. On tvrdi i da nije rukovodio ili organizovao ovakve ili slične događaje.

- Ja nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. ja ih jesam pratio ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje pominjali ovo za 2016 - kazao je Sindjelić odgovarajući na pitanje advokata odbrane da li je ranije bio organizator sličnih akcija.

Sinđelić je optužio Ruse i naveo da su oni došli na poziv Demokratskog fronta, i da su oni molili za pomoć, a onda ih "namestili". Takođe je negirao da ga je neko pripremao za saslušanje.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćena su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić. Na optužnici su Miloš Jovanović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić i Srboljub Đorđević. Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čadjenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.