STIŽE KONKURENCIJA: Uskoro na nebu i "Crna Gora erlajns"!
Foto: Dado Đilas

Nova avio-kompanija

STIŽE KONKURENCIJA: Uskoro na nebu i "Crna Gora erlajns"!

Nezvanično se pominje da će “Crna Gora erlajns” iznajmiti avion “erbas 320” sa 150 sedišta, a mesečni izdatak biće oko 300.000 evra

Objavljeno:

Državna avio-kompanija “Montenegro erlajns” dobija konkurenciju.

Nikšićki biznismen Veselin Pejović (na slici), vlasnik kompanije “Uniprom” koja gazduje Kombinatom aluminijuma u Podgorici i Rudnikom boksita u Nikšiću, osnovao je avio-kompaniju “Crna Gora erlajns”, koja je, prema podacima iz centralnog privrednog registra, formirana 30. maja i u njoj ima 51 odsto kapitala.

PUTINOV DEKRET: Rusija produžila sankcije Crnoj Gori!

Pejovićevi partneri su iz Irana - Ali Reza Atašzereh i Mohamed Kadivar, koji imaju po 24,5 odsto udela. Kompanija je registrovana za vazdušni prevoz putnika, sa ukupnim kapitalom od jednog evra. Ovo je prva privatna avio-kompanija u Crnoj Gori koja će tokom leta parirati državnom “Montenegro erlajnsu”.

U kompaniji ističu da je u toku priprema dokumentacije koja je neophodna za početak rada. Cilj osnivanja avio-kompanije je da se maksimalno iskoriste kapaciteti Pejovićevih hotela “Tara”, “Budva” i “Zija”. U crnogorskim turističkim krugovima Iran je prepoznat kao potencijalno tržište, a novi avio-prevoznik olakšaće dolazak gostiju iz te zemlje i regiona srednjeg istoka.

ERBAS 320

Nezvanično se pominje da će “Crna Gora erlajns” iznajmiti avion “erbas 320” sa 150 sedišta, a mesečni izdatak biće oko 300.000 evra.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.