MARA SE UDALA ZA GORŠTAKA, A DANAS POMUZE I DO 130 OVACA: Sami su, NEMAJU TV, a uveče nastaje PRAVA AKCIJA (VIDEO)
Mara Aprcović, Foto: PrintScreen/ YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

neobičan par

MARA SE UDALA ZA GORŠTAKA, A DANAS POMUZE I DO 130 OVACA: Sami su, NEMAJU TV, a uveče nastaje PRAVA AKCIJA (VIDEO)

Priča bračnog para koji žive na Katun Ravnom u Crnoj Gori

Objavljeno:

Mara i Milun Aprcović već godinama, potpuno sami, žive na 1.500 metara nadmorske visine na Katun Ravnom daleko od gradske buke.

Sa planine spuštaju se u selo tek tokom najsurovijeg dela zime, kada se ovce jagnje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije. Samostalni život, na 1500 metara nadmorske visine, ni malo im ne smeta, kaže Mara (23), koja se udala pre osam godina.

Gorštak Milun za Maru ima samo reči hvale, kaže da ne odbija da radi ni po kući, ni oko stoke.

"Ja više muzem, a svekrva radi oko mrsa. Udala sam se preko oko sedam i po godina, a sada imam 22. Život vas nauči da morate da odrastete. Svekrva mi je bila podrška, a i dan danas je" – ispričala je Mara prošle godine.

Kako je tada rekla, na Katun Ravnom im je mnogo lepše nego u selu, iako su potpuno izolovani.

"Uveče nam najviše dolaze u goste, a ovce moramo čuvati i preko noći i preko dana. Vazda smo na oprezu. Nije strašno, do sada nije bilo nikakvih opasnosti" – govorila je Mara, kojoj jedino pada teško posao kada je dosta umorna.

Život bez elektronike

Za ovaj neobični mladi par, odmor od poslova nalaze u zajedničkom slušanju radija. Televizor nemaju, a i kada bi hteli da ga kupe, nemaju gde da ga prikuljuče.

Za grad nema potrebe da idu, sa planine se tamo spuštaju samo posebnim danima. Kada je svetac i kada imaju manje posla. Nekada ponešto kupe, malo se druže i popiju kafu.

Mara pomuze i do 130 ovaca do jeseni

Iako njihovi vršnjaci danas ne mogu da žive bez društvenih mreža, kod Miluna i Mare to nije slučaj. Oni tek ponekad prelistaju Fejsbuk, kako bi se zabavili. Oboje jako vole selo, iako naglašavaju da takav život ima više mana nego prednosti.

"Ne ustaje se rano, negde oko pola sedam, ispečem kafu meni i mužu, pa oko stoke", priča Mara, koja je muzla i po 130 ovaca do jeseni.

Mara kaže da više voli katun od sela, a planine i stoku više čak više i od mora i primorja.

Bonus video:

00:55

UŠAO SAM U BRAK KAO PAPUČAR! Voja Nedeljković iskreno progovorio o odnosu sa suprugom i o ŠOKANTNOM DOGAĐAJU ma njihovom venčanju!

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.