FILMSKA AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Uhapšen TURSKI ESKOBAR
Binali Camgoz, Foto: PrintScreen/ X

saopšteno

FILMSKA AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Uhapšen TURSKI ESKOBAR

Policija u Crnoj Gori je uhapsila turskog mafijaša Binalija Camgoza

Objavljeno:

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) uhapsili su danas državljanina Turske Binalija Camgoza zbog sumnje da je navodio na overavanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) su danas u 13 časova uhapsili međunarodno traženo lice, Binali Camgoz (41), državljanina Republike Turske zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaj", navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz MUP-a, osnovano se sumnja da je Camgoz tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime je doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu doneli rešenje o registraciji naznačenog privrednog društva.

Crnogorska policija
Crnogorska policijafoto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"U kriminalnim radnjama osumnjičeni Binali Camgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin", dodaje se. Iz MUP-a su naglasili da je reč o vođi visokorizične kriminalne grupe prepoznate u izvršenju najtežih krivičnih dela na teritoriji Turske i drugih zemalja. Inače, Binali Camgoz je poznatiji kao turski Eskobar.

Bonus video:

00:52

Hapšenje u nastavku akcije Armagedon

(Espreso/ Vijesti/MONDO/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.