OD PONEDELJKA POSKUPLJENJE GORIVA U CRNOJ GORI: Dizel kod komšija je prilično jeftiniji, ali ne i benzin
Gorivo, Foto: Zorana Jevtić

putovanje

OD PONEDELJKA POSKUPLJENJE GORIVA U CRNOJ GORI: Dizel kod komšija je prilično jeftiniji, ali ne i benzin

Tako da bi nova cena benzina BMB 98 iznosila 1,69 evra (199 dinara) za litar, a BMB 95 bi koštao 1,65 evra (194 dinara), dok će nova cena evrodizela, prema kalkulatoru sa berze, iznositi 1,52 (179 dinara)

Objavljeno:

Maloprodajne cene goriva u Crnoj Gori mogle bi ponovo da budu veće od utorka, što će biti 10. put od početka godine. Prema današnjem odnosu cena naftnih derivata na međunarodnim berzama i kursa dolara i evra, obe vrste benzina biće skuplje za tri, a dizel za jedan cent.

Tako da bi nova cena benzina BMB 98 iznosila 1,69 evra (199 dinara) za litar, a BMB 95 bi koštao 1,65 evra (194 dinara), dok će nova cena evrodizela, prema kalkulatoru sa berze, iznositi 1,52 (179 dinara).

Da podsetimo od danas za litar evrodizela, pa sve do narednog petka u Srbiji treba platiti 202 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 189 dinara za litar. Svi oni koji putuju na crnogorsko primorje trebalo bi da znaju da je dizel u ovoj državi i dalje jeftiniji više od 20 dinara, dok za benzin kod nas treba izdvojiti 5 dinara manje.

U prethodnom usklađivanju cene u Crnoj Gori, pre dve sedmice, evro dizel je poskupeo za deset centi, a dve vrste benzina za po tri centa.

Ministarstvo kapitalnih investicija u ponedeljak će saopštiti konačne cene. U Crnoj Gori se cene goriva, za razliku od Srbije, usklađuju svake dve nedelje na osnovu berzanskih kretanja naftnih derivata i kursa dolara i evra. Na te iznose se dodaju ostale stavke definisane Uredbom o maksimalnim maloprodajnim cenama goriva iz 2001. godine.

Bonus video:

01:30

PREVRNUO SE AUTOMOBIL U BEOGRADU NA VODI: Dvojica mladića teško povređena

(Espreso/Kurir.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.