MILATOVIĆ PRELOMIO, EVO KOGA ĆE PREDLOŽITI ZA MANDATARA! (VIDEO)
Jakov Milatović, Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

odlučeno

MILATOVIĆ PRELOMIO, EVO KOGA ĆE PREDLOŽITI ZA MANDATARA! (VIDEO)

Milatović je prethodne i ove nedelje održao konsultacije sa partijama koje su učestvovale na izborima

Objavljeno: 12:44h

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da će predložiti Skupštini Crne Gore da mandatar za sastav nove vlade Crne Gore bude predsednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

On je na pres konferenciji na Cetinju rekao da od Spajića i svih aktera koji učestvuju u pregovorima očekuje odgovornost i ekspeditivnost.

Poručio je da je polazeći od ustavnih nadležnosti predsednika, sproveo proces konsultacija o mandataru za sastav nove vlade Crne Gore sa svim subjektima zastupljenim u parlamentu.

"Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredijeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsjednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka", istakao je Milatović.

Milatović je juče završio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima političkih partija.

"Razgovori koje smo vodili predstavljaju dobar primer unapređenja političke prakse i afirmisanja kulture dijaloga. Prevazišli smo formalistički pristup koji je dominirao u prošlosti ", kazao je Milatović.

On je kazao da su razgovori vođeni tematski ujednačeno i odnosili su se na stavove subjekata o prioritetima vlade, strukturi vlade, priritetnom modelu vlade i podršci nekom on kandidata za sastav vlade.

Bonus video:

00:05

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u Budvi

(Espreso/ Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.