PRE GODINU DANA DOGODIO SE NAJVEĆI MASAKR U ISTORIJI CRNE GORE: Monstrum ubio 10 ljudi, pa ga izrešetala policija
Monstrum Vuk Borilović, Foto: Printscreen/Youtube, Privatna Arhiva Kurir

masovni zločin

PRE GODINU DANA DOGODIO SE NAJVEĆI MASAKR U ISTORIJI CRNE GORE: Monstrum ubio 10 ljudi, pa ga izrešetala policija

Nekoliko dana pre jezivog zločina Borilović je odveo ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje.

Objavljeno:

Vuk Borilović (35) sa Cetinja, pre tačno godinu dana počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je iz za sada nepoznatog razloga iz lovačke puške brutalno izrešetao 10 ljudi, među kojima i dvoje maloletne dece.

Borilović je svojoj krvavi pir započeo 8. avgusta prošle godine u večernjim časovima kada ja, kako smo pisali, došao iz crkve.

- Nekoliko dana pre jezivog zločina Borilović je odveo ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje. Kobnog dana došao je iz crkve, ušao u kuću i ubrzo izašao na terasu i nešto glasno rekao i opsovao. Tada se sa puškom u ruci spustio sprat niže, gde su mu bili podstanari, tačnije četvoročlana porodica Martinović - podseća izvor i dodaje:

- U stanu je tada zatekao Natašu (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (7) koje je izrešetao bukvalno na pragu kuće. A svojoj krvavi pir nastavio je dalje gde je u naselju Medovina ubio njih još sedmoro, među kojima i svoje rođake. Monstrum je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšiji Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

Vuk Borilović
foto: TV CG/Fejsbuk, Facebook

Borilović je nakon rafalne paljbe u kojoj je pobio svoje bližnje, opkoljen od strane crnogorske policije koja je u njegovom pravcu ispalila pet hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Takođe, u pucnjavi na Borilovića učestvovao je i Neno Kaluđerović, ali je istragom utvrđeno da njegov hitac nije bio poguban po masovnog ubicu.

Meštani Cetinja od tada su nemi na zločin koji je počinio Borilović. Ugašeno je toliko kuća u mestu Medovina gde je ubica sa svima pre zločina bio u dobrim odnosima. Boriloviću je nedavno zapaljena kuća u kojoj u tom trenutku niko nije bio, a vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

- Još kao mladića interesovao ga je lov. Jednom prilikom, kada je imao 15 godina, bio je sa lovačkim društvom sa Cetinja u šumi nadomak Budve. Međutim, svi koji su otišli u lov vratili su se krajem tog dana kući, ali ne i Borilović - rekli su ranije za Kurir stariji meštani Cetinja i nastavljaju:

- Sećam se, tada su se svi digli na noge i krenuli da ga traže. Međutim, već je pao mrak, pa su akciju spasavanja organizovali za sutradan. Oni su nam tada ispričali i da su spasioci narednog jutra našli Vuka umornog i iznemoglog. Ono što im je odmah zapalo za oči bila je njegova glava, koja je bila seda.

Vuk Borilović, Cetinje
foto: Facebook

Objašnjava nam i da ne treba zaboraviti ni da je Borilović doživeo i porodičnu tragediju.

- Brat mu se obesio kao mladić, pre 15 godina. I to je možda uticalo na njegovu psihu. Međutim, svi ovi događaji iz njegove mladosti nisu nikakva opravdanja da on počini ovakav pokolj. Ubio je dvoje dece! Ljudi su ostali bez žene, dece, majki, očeva, unučadi, babe i dede. Čije su grehe oni plaćali... - naveli su nam tada neutešni Cetinjani.

Treći poziv

Koga je ubica pozvao?

Crnogorski mediji nakon masakra prošle godine naveli su da je kobnog dana Vuk Borilović, u trenutku krvavog pira, obavio čak tri poziva.

- Borilović je tada navodno jedan poziv uputio Milošu Martinoviću, suprugu Nataše i ocu Mašana i Marka, koji su bili njegove prve žrtve. Monstrum je, kada ih je zverski ubio na pragu, pozvao Martinovića i saopštio mu da mu je "pobio celu porodicu" - navodi Pobjeda:

- Drugi poziv bio je upućen njegovom prijatelju, kome je naveo "da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti". Ono što ostaje misterija jeste kome je ubica uputio treći poziv nakon krvoprolića.

Bonus video:

00:26

Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.