SVIRAJU I PRODAJU NA ULICI DA POMOGNU LEČENJU FEĐE (7): Dve male HEROINE daju SVE OD SEBE, evo kako da im POMOGNEMO
Skupljanje novca za Feđu Alkovića, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Podgorički vremeplov

deca su blago

SVIRAJU I PRODAJU NA ULICI DA POMOGNU LEČENJU FEĐE (7): Dve male HEROINE daju SVE OD SEBE, evo kako da im POMOGNEMO

Humanitarnu, samoinicijativnu akciju za pomoć malom Feđi (7) organizovale su devojčice koju godinu starije od njega

Objavljeno:

Devojčice Maša i Ana u Podgorici i Sutomoru samonicijativno su prikupljale novac za lečenje sedmogodišnjeg Feđe Alkovića, jedna svirajući harmoniku, a druga prodajući igračke na gradskim šetalištima, prenose Portal Analitika i Adria.tv.

Desetogodišnja Ana Leković samoinicijativno je organizovala humanitarnu akciju u Sutomoru u kojoj je prikupila više od 100 evra za dečaka Feđu Alkovića (7) iz Podgorice kojem je po sedmi put dijagnostikovan tumor na mozgu. Za dečakovo lečenje potrebno je 200 hiljada evra.

Kako su portalu Adria.tv poslali neki od građana Podgorice, Maša koja po njihovoj proceni ima 8-9 godina, svira već nekoliko dana harmoniku u Hercegovačkoj ulici. Kaže da radi ono što može i koliko zna.

Desetogodišnja Ana je, kako su objavili iz Primorskg portala, prikupila je preko 100 evra za dečaka Feđu kojem je po sedmi put dijagnostikovan tumor na mozgu. Ana je svoje igračke iznela na sutomorsko šetalište i prodavala, a sakupljeni novac, kako je objasnila, doniraće za Feđino lečenje.

Feđa već četiri godine bije bitku sa malignim tumorom mozga, po sedmi put mu je dijagnostifikovan tumor na mozgu za koji će biti potrebno da se operiše po četvrti put, nakon čega će se zračiti i tretirati sa biološko-imunološkom terapijom, a na uzetom isječku tumorskog tkiva biće napravljena anti-tumorska vakcina. Sve to iziskuje mnogo novca i jako je kompleksna situacija jer će se njegovo lečenje zasnivati na tri usko specijalizovane klinike iz domena neurohirurgije, radiologije i onkologije kao i na biohemijskom istrazivačkom centru za teške oblike maligniteta, objasnili su njegovi roditelji.

Žiro račun za uplatu otvoren je u CKB banci na ime Milena Alković, a broj za uplate je 510-0210988215028-20.

Bonus video:

03:01

UROŠU SE ŽIVOT PROMENIO U TRENUTKU: Dve godine ima RAK PANKREASA bez ijednog simptoma, mora da se izleči jer čeka da postane OTAC

(Espreso/ Portal Analitika/ Adria.tv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.