STRANAC DOŽIVEO NERVNI SLOM U CRNOJ GORI, OPISAO SAV BEZOBRAZLUK: Drali ga u SVIM radnjama, OVAJ grad mu je PRESEO
Crna Gora, Foto: Rina

cene u crnoj gori

STRANAC DOŽIVEO NERVNI SLOM U CRNOJ GORI, OPISAO SAV BEZOBRAZLUK: Drali ga u SVIM radnjama, OVAJ grad mu je PRESEO

Korisnik Redita podelio je svoje loše iskustvo letovanja u Crnoj Gori 2023. godine

Objavljeno:

Korisnik društvene mreže Redit pod nadimkom "Galantnijezek" požalio se kako ga lokalci svaki dan potkradaju u Ulcinju i to uglavnom u radnjama i trgovinama. Kako kaže, posle šest dana odmora to se dešavalo svaki dan pa se zapitao šta on to radi loše!?

Neće ni račun da daju

"Došao sam na odmor u Crnu Goru. Ovde sam 6 dana i svaki dan do sada me je neko prevario ili opljačkao (Ulcinj). Mislim u normalnim prodavnicama. Pekara, IDEA market ali i pijaca. U IDEA marketu prodavačica mi je naplaćivala dodatne stvari koje nisam kupio. Trebalo je da platim otprilike 6 evra ali sam na kraju platio skoro 10 evra (verovatno ne bih primetio takvu razliku da sam napravio veći račun, ali ne i kada kupim samo četiri proizvoda). Nije mi dala račun, morao sam da ga tražim. Kada sam zatražio priznanicu, rekavši da ima stvari koje nisam kupio, izvinila se. Međutim, nije mi vratila sav novac, samo polovinu. Onda je odbila da mi da račun. Nisam želeo da se svađam sa njom, pa sam otišao", ispričao je korisnik.

Zatim je dodao da je sličnu situaciju doživeo i u pekari.

Pekara
Pekarafoto: Espreso

"Kupio sam dva peciva u pekari, ukupno je njihova cena bila 2,20€. Tražili su 3,50 evra. Na računu je pisalo 5 peciva, uglavnom hleb. Pitao sam za cenu, navodno su peciva pogrešno označena cenama. Međutim, rekla je da su cene peciva takve i taj iznos se isto nije slagoa sa onim što sam navodno trebalo da platim. Nisam imao želju da se dalje raspravljam sa njom", napisao je razočarani turista.

Kako kaže, na pijaci su mu takođe više puta davali drugačiju cenu po kilogramu od one koja je bila istaknuta. Ili su pogrešno merili težinu robe.

"Dalje, u normalnim prodavnicama, a ne u restoranima, pogrešno mi vraćaju kusur. I u supermarketu i u pekarama, obično za 10-50 centi. Neprijatno mi je da tražim taj novac. Ali nemam želju da bilo kome dam bakšiš posle tako nečega.", navodi korisnik Redita i dodaje da nije imao problem sa restoranima i kafićima, samo sa normalnim prodavnicama.

Ne nosi brendiranu odeću

Zbog svega, zapitao se da li je možda problem u njemu.

"Nisam obučen u skupu/brendiranu odeću. Nemam nakit niti skup telefon. Ja sam iz slovenske zemlje (nisam bogat turista) i ljubazan sam prema ljudima (kažem zdravo, hvala i svaki put se izvinim). Da li radim nešto pogrešno ili je to uobičajeno u vašoj zemlji ako sam turista?", zapitao se on na kraju.

Njegov post izazvao je bezbroj besnih komentara na Reditu. Pojedinci su ga čak učili kako da kaže psovku na srpskom i tako obrusi pprodavcima koji pokušavaju da ga ubuduće prevare. "Koja smo mi stoka, majko sveta", jedan je od komentara.

Bonus video:

05:01

IMA LI KRAJA POSKUPLJENIMA U SRBIJI? Stručnjaci iz PKS i NBS: Cene hrane ostaju visoke, evo kad se očekuje UPOLA MANJA INFLACIJA

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.