Vujanović: Ratifikacija SAD je priznanje državne politike Crne Gore!
Foto: AP/Profimedia

članstvo za nato

Vujanović: Ratifikacija SAD je priznanje državne politike Crne Gore!

Ovim će, kako je rekao, Crna Gora ispuniti svoju ustavnu i Ustavnom deklaracijom preuzetu obavezu o članstvu u ovoj evroatlanskoj integraciji
Objavljeno:

Ratifikacijom Protokola o crnogorskom pristupanju NATO u američkom Senatu, iskazano je priznanje uspešnosti integracione državne politike Crne Gore, ocenio je predsednik Filip Vujanović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vujanović je saopštio da je zadovoljan odlukom Senata o ratifikaciji Protokola, jer je impresivnom podrškom senatora "potvrđena opredeljenost državne politike ove najveće i najznačajnije članice NATO za politiku proširenja ove alijanse, što je njena važna vrednost".

ZBOGOM EVROPO! Današnji dan je istorijski i tužan za Brisel!

- Nadalje, uz potvrđeno partnerstvo SAD sa Crnom Gorom, iskazano je priznanje uspešnosti integracione državne politike Crne Gore, koja ima posebnu važnost za ukupni razvoj Crne Gore, njenu bezbednost, ali i doprinos stabilnosti regiona. I na kraju, ponavljajući zahvalnost svim članicama NATO koje su ratifikovale Pristupni protokol o članstvu Crne Gore, ratifikacija u Senatu SAD ukazuje da se stvaraju uslovi da se u maksimalno kratkom roku u Skupštini Crne Gore iskaže njena saglasnost, a i zadovoljstvo, sa članstvom u NATO - saopštio je Vujanović.

Ovim će, kako je rekao, Crna Gora ispuniti svoju ustavnu i Ustavnom deklaracijom preuzetu obavezu o članstvu u ovoj evroatlanskoj integraciji.

- Istovremeno pokazaće ozbiljnost svog državnog odnosa prema 28 članica NATO od kojih su 22 članice EU, a time i svoj odnos prema EU, kao i spremnost da evropske integracije nastavi i intezivira.

foto: Fonet

Takođe će potvrditi da je njena državna integracijona politika posvećena dobru svih njenih građana i da nije protiv bilo koga pa, naravno, ni onih koje su nassi tradicionalni prijatelji - zaključio je Vujanović.

Komentarišući ratifikaciju u Senatu, ministar odbrane, Predrag Bošković, ocenio je da se stvaraju uslovi da se i formalno završi proces ratifikacije u Skupštini Crne Gore.

- Na taj način Crna Gora ispunjava svoj najvažniji spoljnopolitički prioritet - učlanjenje u Severnoatlantsku alijansu i završavamo jedan od veoma vazznih procesa kada je reč o bezbednosti i stabilnosti celog Zapadnog Balkana - rekao je Bošković, prenela je RTCG.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.