ĐURIĆ OTKRIO DO KADA ĆE BESNETI NEVREME NAD CRNOGORSKIM PRIMORJEM: Evo šta je predvideo
Đorđe Đurić, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

poznato

ĐURIĆ OTKRIO DO KADA ĆE BESNETI NEVREME NAD CRNOGORSKIM PRIMORJEM: Evo šta je predvideo

Obilne padavine još sinoć su zahvatile severni deo Jadrana, da bi se od današnjeg jutra proširile i na oblast južnog dela Jadrana

Objavljeno: 19:20h

Veći deo našeg regiona od prethodne noći i jutra nalazi se na udaru snažnih grmljavinskih oluja i obilnih pljuskova.

Obilne padavine još sinoć su zahvatile severni deo Jadrana, da bi se od današnjeg jutra proširile i na oblast južnog dela Jadrana.

Veći deo dana, Dalmaciju, Hercegovinu i Crnu Goru pogađaju veoma obilni pljuskovi, koji su praćeni grmljavinskim olujama i nepogodama. Najkritčnija situacija bila je tokom prepodena na području Mostara, a u toku poslepodneva na području Boke Kotorske, pri čemu su veoma obilni pljuskovi poplavili područje Herceg Novog i Tivta, ali i brojnih drugih mesta. Pljuskovi su poplavili i aerodrom u Tivtu.

Zabeleženo je i više stotina udara gromova, bujice su se slivale sa okolnih brda i litica, pri čemu je veoma otežano i odvijanja saobraćaja.

Do kraja dana novi snažni grmljavinski sistemi obrušiće se sa Jadranskog mora na šire područje Budve i Cetinja, a potom i na Bar i južnija mesta, uz ekstremno obilne pljuskove, jaka električna pražnenja, olujni vetar, lokalno i grad. Na nekim lokacijama očekuje se da padne za sat vremena i više od 50 mm kiše po kvadratnom metru, a na mnogim mestima na primorju danas je palo više kiše nego što u proseku padne tokom celog jula.

Kiša i lokalni pljusklovi sa grmljavinom širom Crne Gore, Dalmacije i Hercegovine očekuju se i tokom večeri i noći, ali i sutrašnjeg dana, naročito na području crnogorskog primorja. Ipak, tokom noći i sutrašnjeg dana očekuje se postepeno smirivanje vremena i ne bi trebalo da se ponovi današnja situacija, a potpuno razvedravanje očekuje se u nedelju pred kraj dana i tokom večeri.

Dakle, zbog veoma opasnih vremenskih pojava, na crnogorskom primorju preporučuje se ogromna opreznost.

Povratak leta i sunčanog vremena očekuje se od ponedeljka.

Inače, grmljavinski sistem sa Jadranskog mora nije zaobišao ni Srbiju, pa je tokom poslepodneva preko Crne Gore stigao i do Srbije i delovima zemlje doneo jake grmljavinske oluje, poplave i bujice.

(Espreso/telegraf/Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.