JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE U BARU: Maloletnici brutalno prebili mlade sportiste iz Atletskog kluba Sarajevo
Crnogorska policija, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

policija će podneti krivičnu prijavu

JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE U BARU: Maloletnici brutalno prebili mlade sportiste iz Atletskog kluba Sarajevo

U bolnici je jednom od povređenih maloletnika konstatovana teška telesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti,

Objavljeno:

Crnogorska policija podneće krivičnu prijavu protiv četiri maloletnika iz Bara zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je policija sinoć u 20.50 časova obaveštena da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom više osoba.

Na lice mesta upućeni su službenici barske policije, koji su došli do saznanja da su u događaju učestvovali maloletni državljani BiH od 17 i 14 godina.

- Oni su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta, fizički napadnuti od nekoliko njima nepoznatih osoba - dodaje se u saopštenju. Maloletnici su, kako se navodi, upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja lekarske pomoći, nakon čega su ih zaposleni te ustanove odveli u Opštu bolnicu u Baru.

U bolnici je jednom od povređenih maloletnika konstatovana teška telesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, pa je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

- Policija je preduzela niz aktivnosti s ciljem rasvetljavanja tog događaja i identifikacije napadača, pa su identifikovali četiri maloletnika iz Bara od kojih su prikupljena obaveštenja - rekli su iz policije.

O događaju je upoznat i tužilac za maloletnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

"Ovo nije prava slika Bara ni Crne Gore"

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je da napad na dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo u barskom naselju Šušanj, nije prava slika Bara ni Crne Gore, u koju su dobrodošli ljudi svih vera i nacija.

- Izražavam iskreno žaljenje zbog sinoćnjeg incidenta u Baru u kome su povređeni mladi sportisti iz Sarajeva i upućujem izvinjenje njima i njihovim porodicama - saopštila je predsednica Skupštine Danijela Đurović na svom Tviteru.

Ona je pozvala nadležne institucije da do kraja ispitaju ovaj slučaj i adekvatno sankcionišu počinioce.

- Vreme je da zajednički stanemo na put maloletničkom nasilju koje poprima zabrinjavajuće razmere - zaključila je Đurović.

(Espreso / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.