BRANISLAV (88) JE ZVANIČNO NAJSTARIJI BRUCOŠ: "Još polažem kolokvijume, mislio sam da će biti lakše" (VIDEO)
Branislav Radulović, Foto: Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

svaka čast!

BRANISLAV (88) JE ZVANIČNO NAJSTARIJI BRUCOŠ: "Još polažem kolokvijume, mislio sam da će biti lakše" (VIDEO)

Iako je od Univerziteta Crne Gore dobio laptop na poklon, Branislav priznaje da je sa tehnikom "na vi", ali da ne sumnja da će je savladati

Objavljeno:

Zvanično najstariji brucoš u Crnoj Gori, 88-godišnji Branislav Radulović, sprema se za ispite u drugom semestru na Mašinskom fakultetu u Podgorici.

Osim što se vredno priprema za ispite, Branislav ne miruje već stalno radi u bašti i voćnjaku, što ga, kaže, čini vitalnim u devetoj deceniji.

- Sve snimam na času i cilj mi je da dokažem studentima da samo redovno dolaze na nastavu i slušaju predavanja i da im je ispit zagarantovan. Verujte, pišem tako brzo da često moram da dešifrujem šta sam napisao jer dugo nisam pisao, nije ni čudo - kaže Branislav.

Iako je od Univerziteta Crne Gore dobio laptop na poklon, Branislav priznaje da je sa tehnikom "na vi", ali da ne sumnja da će je savladati. Njegov moto je – gde ima volje, ima i uspeha.

- Još polažem kolokvijume, još nisam dobio nijednu ocenu, tako da je sve ovo samo predstava, ništa ne brojim dok ne dobijem ocene u indeksu. Tako da mislim da ću dobro proći...

- Pa, prvi semestar prošao nam je puno teže nego što sam zamišljao, mislio sam da će ići lakše, ali sam video da svaki profesor traži dublje znanje, drukčije je bilo učenje prije 70 godine nego sad. Sad se traže, neki izvodi i rabote, teško se tu snalazim. Međutim, pokušaću da to savladam... Teoretski predmeti mi bolje idu, jer to je sve na osnovu logike, zdrav razum dosta pomaže, a bogami matematika i fizika malo teže, ali nadam se da ću i to savladati - dodaje on.

Iako njegova porodica nije bila oduševljena, Branislav je odlučio da ispuni sebi želju da završi fakultet. A, prvi put ga je upisao pre 60 godina, ali tada su okolnosti bile takve da je bilo važnije da radi i prehrani decu. Sada želi da dokaže starijim generacijama da godine ne mogu biti prepreka u ostvarivanju snova.

Na svom imanju u Komanima, osim što uči, Branislav non stop nešto radi. Voćnjak, vinograd, košnice njegove su dnevne zanimacije, ali i još mnogo toga... Fizički rad ga, ubeđen je, čini vitalnim.

(Espreso/Novosti/RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.