"TRI BRATA, TRI ANĐELA"! Potresne reči prijatelja nastradalih mladića TERAJU SUZE NA OČI
Nastradala braća, Foto: Drustvene Mreže, Printscreen Facebook/RTV Rožaje

ROŽAJE ZAVIJENO U CRNO

"TRI BRATA, TRI ANĐELA"! Potresne reči prijatelja nastradalih mladića TERAJU SUZE NA OČI

U jednom trenutku krenuli su kući, kada je jedan od poginulih dobio navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice

Objavljeno:

"Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Prerano je bilo, prerano za zadnji pozdrav. Mladost nestade u trenu, ostaje nam samo previše patnje i bola", reči su porodičnog prijatelja porodica Mujević i Dautović, trojice mladića koji su noćas nastradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Rožaje – Bać. Kako govori prijatelj neutešnih porodica, nada se da će četvrti mladić F. D. (17) preživeti.

Život su izgubila braća od stričeva A. M. (16) i S. A. (16), dok su poginuli I. D. (16) i teško povređeni F. D. (17), takođe, braća od stričeva.

- Zvuci sirene koje su noćas odzvanjali su zamenili zvuci vapaja i jaukanja majki, sestara, rođaka i prijatelja naših mladih i tek započetih života koji su se u trenu ugasili. Njih četvorica su bili ako jedno, družili su se, izlazili, voleli se - kroz suze priča sagovornik.

Kako on dodaje za nesreću je čuo, ali dodatno ga je pogodilo kada je saznao da ima nastradalih, a dodatno ga je slomila činjenica da su to deca njegovih prijatelja.

Rožaje
foto: Društvene mreže

- Divni, vaspitani, mladići koji su tek zakoračili u svet. Nisu bili prvi put u kolima, najverovatnije da su magla i mokar kolovoz učinili svoje, a neiskustvo je dovelo do nesnađenosti. Možemo sada raspredati šta se i kako dogodilo, ali njih nema. Tri druga, tri brata, tri anđela, poletela su visoko u nebo. Postali su naši junaci, naši zaštitnici - dodao je sagovornik.

Podsetimo, tinejdžeri su kobne večeri bili u kafiću u Rožajama. U jednom trenutku krenuli su kući, kada je jedan od poginulih dobio navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice. Tada je navodno, usled neprilagođene brzine A. M. izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega su kolima sleteli u reku Ibar.

Takođe, meštani Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kulminirala nesreći, ali i nedostatak zaštitne ograde na tom delu puta kao i rasvete.

Prilikom sletanja sumnja se da su se prevrnuli nekoliko puta, a njihovo auto je sleteo sa nekih 20 metara u provaliju.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.