MAFIJAŠKA TVRĐAVA POD ZEMLJOM: Pored kuće vođe kotorskog kavačkog klana otkriveno tajno skrovište! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Dan .WebVideo

izgleda kao kanalizacioni šaht

MAFIJAŠKA TVRĐAVA POD ZEMLJOM: Pored kuće vođe kotorskog kavačkog klana otkriveno tajno skrovište! (VIDEO)

U blizini kuće Kotoranina Radoja Zvicera, koji slovi kao jedan od vođa kotorskog kavačkog klana, nalazi se skriveno sklonište, koje bi moglo biti jedan od štekova osumnjičenih za najteža krivičnih dela
Objavljeno:

Ovaj štek zakriminalce nalazi se na pogodnoj lokaciji pošto je blizu i šumica. Policija je u više navrata pretresala objekte koje koristi Zvicer i o tome obavještavala javnost, ali im je ovaj očigledno promakao. Pre tri meseca pripadnici Posebnejedinice izvršili su pretrese u kućama, automobilima i drugim objektima koje koriste bezbednosno ­interesantne osobe Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Dragani Predrag Knežević, Srđan i Borislav Jurišević i Igori Aleksandar Đurišić.

Ta akcija je, kako je saopšteno iz policije, izvedena u cilju rasvetljavanja više krivičnih dela ubistava počinjenih u Kotoru, u Budvi, Baru, Podgorici, Novom Sadu i u Beogradu. Pribavljena je naredba od istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, a onda se u najvećoj tajnosti krenulo u pretrese, i to na dva lokaliteta ­ Kavač i Vidikovac.

Tada ovaj podzemni prolaz nije otkriven. U izvršenim pretresima tada su pronađeni i izuzeti predmeti koji su bili upućeni na dalje veštačenje, a to su dva pancira, više mobilnih telefonskih uređaja i SIMkartica, garderoba, tehnički uređaj takozvani „dron”,tehnički uređaj ometač telefonskih signala, ručna radio­ veza i drugi tehnički uređaji za audio­vizuelno snimanje.

Obračun kotorskih klanova, „škaljarskog” i „kavačkog”,počeo je kada je u Španiji prošle godine nestala veća količina kokaina. Pripadnici kavačke kriminalne grupe,navodno su tražili od Gorana Đuričkovića da im isplati milionski iznos za štetu koju su pretrpeli. Pošto je Đuričković odbio da im isplati taj novac, počeo je obračun unutar klanova.

Prvo je u februaru prošle godine u Podgorici u vazduh dignut automobil Milana Vujotića, koji se povezuje sa Jovicom Vukotićem, a iste večeri je u Beogradu likvidiran Goran Radoman sa Cetinja, koji je prije nestanka kokaina u Španiji bio u dobrim odnosima sa nekim kri­minalnim grupama u Kotoru.

Ubrzo nakon tih događaja,Vujotić je napustio Crnu Goru i nema informacija da seu međuvremenu vratio. Potom je u aprilu u Budvi likvidiran Saša Marković. Nekoliko nedelja kasnije, policija je uhapsila Gregorija Ferarisa i Aleksandra Markovića,koji su osumnjičeni za planiranje atentata na Đuričkovića.

Podgoričanin Srđan Vlahović (28) koji je, prema policijskim informacijama bio blizak jednom od dva kotorska kriminalna klana, jedna je od poslednjih žrtava koja je bila bliska „kavačkom klanu”. Nakon njegove likvidacije usledila je serija ubistava gde su žrtve bili pripadnici „škaljarskog klana”.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Dan/ Cdm)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.