ODBIJENA ŽALBA: Vesna Medenica ostaje u pritvoru!
Vesna Medenica, Foto: Printscreen/Youtube

Viši sud

ODBIJENA ŽALBA: Vesna Medenica ostaje u pritvoru!

Krivično veće odbilo žalbu

Objavljeno: 12:55h

Krivično veće Višeg suda u Podgorici odbilo je žalbu na određivanje pritvora bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, kazao je CdM-u advokat Zdravko Begović.

Specijalno državno tužilaštvo je sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Pre dva dana sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša odredila je Medenici nakon saslušanja pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke nakon čega je odbrana Medenice uložila žalbu.

Medenicu SDT sumnjiči da članstvo u kriminalnoj organizaciji čiji je organitozar njen sin Miloš Medenica i protivzakonit uticaj.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube

Mediji su danas objavili da se Vesna Medenica sumnjiči da je kao predsednica Vrhovnog suda pristala da za 590.600 eura sinu Milošu Medenici i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija “Fab lajv“ i “Cijevna komerc“.

Vesna Medenica uhapšena je po nalogu Specijalnog tužilaštva 17. aprila, oko 22 sata, na podgoričkom Aerodromu odakle je planirala da otputuje za Beograd.

Narednog dana Medenici je pozlilo, zbog čega je prevezena u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje se i dalje nalazi. Nakon što joj je u sredu uveče određen pritvor do 30 dana Medenica je pokušala sebi da oduzme život u KCCG.

Zdravstveno stanje Medenice je stabilno, pod nadzorom je i kontrolom lekara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.