CRNOGORCI PALI NA RIBARSKOM BRODU U KABO VERDEU: Zaplenjena ogromna količina KOKAINA u akciji na moru! (VIDEO)
Zaplena kokaina u Kabo Verdeu, Foto: Printscreen/Youtube/ RTC - Rádio Televisão Cabo-verdiana

LUKA PRAJA

CRNOGORCI PALI NA RIBARSKOM BRODU U KABO VERDEU: Zaplenjena ogromna količina KOKAINA u akciji na moru! (VIDEO)

Gonkalveš je rekao da se operacija odvijala na otvorenom moru, od 1. aprila

Objavljeno:

Dvojica državljana Crne Gore uhapšena su sa pet Brazilaca zbog krijumčarenja 5.668 kilograma kokaina na jednom ribarskom brodu, saopštila je policija Kabo Verdea (Zelenortska ostrva).

Direktor nacionalne policije Kabo Verdea Rikardo Gonkalveš saopštio je medijima da je 5,6 tona droge nađeno u luci Praja kao i da su spisi predmeta tajni.

Gonkalveš je rekao da se operacija odvijala na otvorenom moru, od 1. aprila. Akciju je, kako je rekao, izvela policija, putem Centralnog odeljenja za istrage o trgovini narkoticima.

- Takođe smo imali relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droge, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva - dodao je Gonkalveš.

Od srede ujutru, brod američke mornarice koji je u službi Afričke komande američkih oružanih snaga ("Africom"), usidren je kod grada Praja.

Kako prenose podgorički mediji, direktor nacionalne policije nije odgovarao na pitanja novinara, pa tako nije razjasnio ni druge detalje o operaciji, ni odredište ili zastavu ribarskog broda iz Brazila koji je prevozio kokain, kao ni imena uhapšenih.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.