JEZIVA ISPOVEST PORODILJE IZ BIH: Muž je obesio DOKTORKU o ČIVILUK, a evo ZAŠTO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TO JE URADIO KAKO BI JOJ SPASAO ŽIVOT

JEZIVA ISPOVEST PORODILJE IZ BIH: Muž je obesio DOKTORKU o ČIVILUK, a evo ZAŠTO!

Majka koja je bila na ivici smrti ispričala je kako je njen suprug bio prinuđen da uzme stvari u svoje ruke

Objavljeno:

Ispovest jedne majke, koja je zamalo izgubila svoj život i bebu, potresla je Bosnu i Hercegovinu. Portal Jabuka.tv objavio je njenu priču o tome kako, dok se borila za život, doktorka nije htela da joj uradi carski rez dok joj se ne plati 500 konvertibilnih maraka (30.200 dinara).

– Nakon godina borbe s neplodnošću konačno smo uspeli u nameri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla odlično i jedva smo čekali da porođaj počne. Odlučili smo da će suprug biti sa mnom na porođaju i činilo se da će sve biti savršeno. Nakon prijema i početka trudova počela sam da se otvaram, ali porođaj nije išao u očekivanom smeru – ispričala je majka, koja se porodila u jednom od najvećih porodilišta u BiH.

Njenom suprugu niko se satima nije obraćao, a onda mu je prišla doktorka i rekla da će njegovu suprugu ipak poroditi carskim rezom.

– Rekla je da moram na carski rez, ali da se šefica smene pita o svemu i da me neće voditi na carski rez dok joj ne platim 500 KM – nastavila je svoju ispovest.

To se dogodilo oko 12:15, do 16:30 nitko nije ušao u sobu u kojoj je žena ležala.

– Ja sam jaukala od bolova, on mi je pomagao da ustanem, masirao me. Bili smo doslovno prepušteni sami sebi. On je video da me gubi jer sam sve češće padala u san. Izašao je iz sobe i krenuo da traži doktorku koja ne želi da me odvede na carski rez – dodala je.

Umesto da joj uruči kovertu, lekarku koja je odbila da uradi carski rez zgroženi suprug je, prema rečima porodilje, sa sve kaputom doslovno obesio na čiviluk.

Taj trenutak je zapamtilo celo porodilište i svi koji su tog dana dežurali. Zaboravljena je koverta i počelo je spasavanje majke i bebe, a slučaj niko nije zaboravio. Ispostavilo se da je carski rez urađen u poslednjem trenutku.

Ova priča jedna je od mnogih koje su podelile hrabre majke iz cele BiH u sklopu projekta udruženja “Baby Steps”, koji se sprovodi kroz program Podrške građanima u borbi protiv korupcije, a finansira ga Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.