Osmoro osumnjičenih za ratne zločine uhapšeno kod Prijedora
Foto: Ilustracija, Reuters / Dado Ruvic

akcija sipa

Osmoro osumnjičenih za ratne zločine uhapšeno kod Prijedora

Oni se terete da su, krajem jula 1992, učestvovali u nezakonitom zarobljavanju oko 120 muškaraca, među kojima je bilo i 15 maloletnih osoba
Objavljeno:

Po nalogu Tužilaštva BiH, na području Prijedora, pripadnici SIPA uhapsili su osam osoba osumnjičenih za ratne zločine. Osumnjičeni su pod istragom zbog nezakonitog lišavanja slobode i ubistva oko 120 žrtava, muškaraca i dečaka bošnjačke nacionalnosti iz mesta Miska Glava u leto 1992. godine, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine, a u akciji SIPA, rano jutros na području Prijedora i okoline, locirani su i uhapšeni:

- Slobodan Taranjac, rođen 1956. godine u Prijedoru, - Miodrag Glušac, rođen 1960. godine u Prijedoru, - Ranko Babić, rođen 1952. godine u Prijedoru, - Marinko Praštalo, rođen 1963. godine u Prijedoru, - Ranko Došenović, 1960. godine u Sanskom Mostu, - Zdravko Panić, rođen 1959. godine u Prijedoru, - Trivo Vukić, rođen 1966. godine u Prijedoru, - Milan Vukić, rođen 1951. godine u Prijedoru.

foto: Ilustracija, Reuters / Dado Ruvić

Na više lokacija koje koriste osumnjičeni vrše se pretresi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.