MUŠKARAC IZ BiH KOJI JE ŽENI ZABIO NOŽ U VRAT PATI OD PARANOIDNE ŠIZOFRENIJE! Juče izašao pred sudiju
Policija, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO!

MUŠKARAC IZ BiH KOJI JE ŽENI ZABIO NOŽ U VRAT PATI OD PARANOIDNE ŠIZOFRENIJE! Juče izašao pred sudiju

Porota je, za razliku od tužilaštva, koje ga je teretilo za pokušaj ubistva pretpostavila teški napad kao početno delo

Objavljeno:

Muškarac (41) iz Bosne i Hercegovine za kojeg se navodi da je u julu zabio oštricu noža u vrat svoje supruge izašao je juče pred sudiju u Stejru u Gornjoj Austriji.

Porota je, za razliku od tužilaštva, koje ga je teretilo za pokušaj ubistva pretpostavila teški napad kao početno delo, piše Srpskainfo.

Prema lekarskom izveštaju, muškarac pati od paranoidne šizofrenije i nije psihički zdrav.

U noći zločina posvađao se sa suprugom i vidio stvari koje, tvrdi tužilac, nisu postojale. Na primer, kako navode, konac koji se smatra predznakom nesreće u BiH, ili oznaka na krevetu koju je protumačio kao znak nevere svoje supruge.

- S psihijatrijskog gledišta nema sumnje da je ozbiljno bolestan i da je lečenje samo delimično učinkovito - objasnila je stručnjakinja Heidi Kastner. On sam "to ne vidi i takođe bi prekinuo lečenje da je u prilici".

- Odlučeno je da se muškarac smestiti u instituciju za mentalno bolesne prestupnike, ali presuda još nije pravosnažna - piše Fenix magazin.

Mediji prenose da se sve se dogodilo pred očima dece – 20. jula 2021. On je navodno u stambenoj zgradi u Astenu (Gornja Austrija, Linz-Land) ubo suprugu (37) nožem u vrat i pritom je teško povredio. Kćerka (10) nazvala je hitnu pomoć dok je on pobegao nakon zločina, obučen samo u majicu i bokserice.

Žena je preživela napad opasan po život, suprug se sedam dana skrivao u prikolici kamiona dok ga glad nije oterala u ruke policije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.