Za ovog dečaka iz Zenice je čuo ceo svet: Ismail (5) NEMA RUKE, i to mu ne smeta da PLIVA KAO VIDRA! (VIDEO)
Foto: Printskrin Youtube / FACE HD TV

mali heroj!

Za ovog dečaka iz Zenice je čuo ceo svet: Ismail (5) NEMA RUKE, i to mu ne smeta da PLIVA KAO VIDRA! (VIDEO)

Petogodišnji dečak Ismail Zulfić iz Zenice koji je u martu ove godine počeo trenirati plivanje na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu inspirisao je brojne ljude i decu u BiH. Ismail je rođen bez ruku, ali to mu nije bila prepreka da nauči da pliva. Njegova priča proširila se regijom, a potom i celim svetom
Objavljeno: 23:04h

Regionalni i svetski mediji pišu o Ismailu i njegovim drugarima i drugaricama s invaliditetom koji su došli u Plivački klub Spid kako bi naučili da plivaju. Osnivač kluba i trener Amel Kapo uložio je puno ljubavi i truda kako bi mali leptiri raširili svoja krila i dokazali njegov moto "U vodi smo svi jednaki". Oni danas plivaju poput malih profesionalaca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Printskrin Youtube / FACE HD TV

Strani mediji, od USA Today, preko francuskog Le Expressa, do ekvatorskog portala Ecuavisa-e, preneli su ovu inspirativnu priču. "Bosanska deca s invaliditetom primaju blizu pet posto manje pomoći od države nego borci koji su ranjeni, dok je pristup školama, sportskim dvoranama i drugim institucijama veoma ograničen", prenose mediji.

BOSANCI NAPRAVILI HIMNU GOLFU DVOJKI: Bilo je samo pitanje vremena, zar ne? (VIDEO)

U klubu Spid danas ima 50 dece sa invaliditetom iz cele BiH koji su dokaz na ovaj Međunarodni dan osoba s invaliditetom, da mogu mnogo, samo im treba pružiti priliku kao i ostalima. Danas je PK Spid ugostio 50 osoba sa invaliditetom iz Zeničko-dobojskog kantona i održan je pokazni trening. "Cilj je da ukažemo vlastima iz Zeničko-Dobojskog kantona da što pre reše problem bazena u Zenici. Jer kao što vidite potreba za bazenom je krucijalna kako za tipične osobe tako i za osobe sa invaliditetom", poručili su iz kluba.

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.