PRELEPO! Hana (24) od džeparca kupila 180 paketića za decu bez roditelja (FOTO)
Hana Omeragić, Foto: Facebook/Hana Omeragić

STUDENTKINJA IZ SARAJEVA

PRELEPO! Hana (24) od džeparca kupila 180 paketića za decu bez roditelja (FOTO)

Ona ističe da se ideja javila još pre pandemije, ali zbog situacije u kojoj smo se našli protekle skoro dve godine, tek sada je uspela da ostvari svoju nameru

Objavljeno:

Hana Omeragić, studentkinja psihologije i pedagogije iz Sarajeva odlučila je da od svog džeparca napravi paketiće i obraduje decu bez roditelja.

Već neko vreme 24-godišnja studentkinja bavi se humanitarnim radom, a njene aktivnosti su, zbog velike ljubavi prema deci, najčešće vezane upravo za mališane.

Hana oduvek uživa u radu i igri sa mališanima, pa se zato odlučila da za novogodišnje praznike obraduje decu iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" iz Sarajeva.

Sredstva za paketiće prikupila je uglavnom od džeparca, ali i zaradom koju ostvaruje povremenim studentskim poslovima.

- Oduvek sam sreću pronalazila u igri i radu sa decom, a već dugo se bavim i humanitarnim radom. Neke od najsretnijih uspomena iz detinjstva vezane su upravo za period novogodišnjih praznika, pa sam odlučila da pružim nekome barem komadić sreće koju sam ja imala kao devojčica, radost, uspomene i najvažnije, slatkiše - rekla je Hana.

Ona ističe da se ideja javila još pre pandemije, ali zbog situacije u kojoj smo se našli protekle skoro dve godine, tek sada je uspela da ostvari svoju nameru.

1 / 3 Foto: Facebook/Hana Omeragić

- Novac koji je uložen u ostvarivanje moje želje za pružanjem radosti deci doma Vladimir Nazor štedela sam skoro godinu dana i zamišljala kako će to sve izgledati, ali nisam ni slutila da ću zapravo zatrpati kuću igračkama koje sam spakovala u 180 paketića - dodala je, prenosi Klix.

Humanitarne akcije skoro uvek nailaze na podršku okoline, a ideju pojedinca često prepoznaju najbliži, koji se na razne načine uključuju i žele biti deo pozitivnih priča. Omeragić ističe da su i njeni prijatelji i porodica želeli da učestvuju i pomognu joj u ostvarenju njene želje.

- Prijatelji i nisu bili iznenađeni kada su saznali za ovu ideju, jer me svi znaju kao osobu koja uživa u igri i radu s decom. Mnogi su želeli da učestvuju i pomognu prilikom pravljenja paketića, ali nažalost to nije bilo moguće. Mama i brat su bili ti koji su noćima sa mnom slagali, razvrstavali, pakovali i na sve to vezali mašnice, te mi omogućili da ostvarim svoju želju - istakla je.

Hana ističe da ovaj njen projekt može biti primer da za sreću nije potrebno ništa više od malo truda i puno ljubavi. Ona naglašava da svi možemo da napravimo male korake i na taj način gradimo bolji svet.

- Ako me neko zbog ovoga vidi kao pozitivan primer i napravi taj mali korak od toga, biću preponosna, ali primarni cilj nikada nije bio isticanje mene kao osobe, već pružanje veselja deci iz Centra "Vladimir Nazor". Prvi korak jeste svakako da mislimo i brinemo o zapostavljenim grupama u društvu, ali ono čemu treba da težimo jeste stvarna inkluzija u društvo - dodala je Hana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.