Ona je SVETINJA naših PRIJATELJA! Muslimani renoviraju pravoslavnu crkvu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen / AlJazeera Balkans

gest pomirenja

Ona je SVETINJA naših PRIJATELJA! Muslimani renoviraju pravoslavnu crkvu! (FOTO) (VIDEO)

Mensud Keranović sa suprugom Fatimom i sinovima krenuo je u obnovu pravoslavne bogomolje u selu Osredak, iako ostali meštani nisu bili oduševljeni tom idejom
Objavljeno: 14:58h

U selu Osredak kod Cazina u Bosni i Hercegovini pre rata živeli su Bošnjaci i Srbi. Vremenom su se svi stanovnici srpske nacionalnosti raselili. Za sobom su ostavili crkvu i groblje, koje je bilo u sve gorem stanju. Poslednjih godina crkvu i groblje renovira i održava muslimanska porodica.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mesud, njegova supruga i sinovi proteklih godina svaki slobodan trenutak koriste za obnovu crkve.

- Ovo je crkva koja je počela da se renovira pre četiri godine, bila je u fazi rušenja, da se nije krenulo sa obnovom već bi srušena bila. Onda se krenulo sa čišćenjem, saniranjem zidova, koji su se bili razišli, popucali skroz - kaže Mesud Keranović.

Nekada je radio na građevini i odatle potiče njegovo iskustvo, ali kaže da ga je volja da renovira ovu crkvu podstakla da nauči i neke poslove koje nije ranije znao.

- Živim ovde više od 40 godina i moji prijatelji, pre sveg zla što je bilo, rat i to što nas je snašlo, više nisu tu, pa dođu ovde, stojimo, pričamo… A iza stoji ruševina, a to je ipak njihova svetinja - nastavlja Mesud Keranović.

foto: Youtube printscreen / AlJazeera Balkans

Ostali meštani iz sela nisu bili oduševljeni idejom, tako da su jedinu pomoć Mesudu pružili sinovi i supruga. Sinovi studiraju građevinu, tako da su, pre svega, ocu davali ideje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.