TUŽILAŠTVO HOĆE OBDUKCIJU TELA MALE DŽENE! Devojčica se nije probudila iz KOME
Džena, Foto: FACEBOOK/AMINA BEŠLIJA/SCREENSHOT

tuga

TUŽILAŠTVO HOĆE OBDUKCIJU TELA MALE DŽENE! Devojčica se nije probudila iz KOME

Kako je istaknuto, MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva intenzivno preduzima radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti

Objavljeno:

Džena Gadžun je nakon operacije pala u komu iz koje se nije probudila, a sada će tužilaštvo zatražiti obdukciju da se utvrdi uzor smrti.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu potvrđeno je da će se tražiti obdukcija tela dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, nakon što je preminula devojčica rano jutros.

Kako je istaknuto, MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva intenzivno preduzima radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Dženin otac Muris Gadžun jutros je objavio da je njegova kćerka preminula. Devojčica je operisana u sarajevskoj privatnoj oftamološkoj ordinaciji "Dr Halimić". Nakon operacije se njeno zdravstveno stanje zakomplikovalo, zbog čega je smeštena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Džena je bila u komi.

Iz jedine laboratorije ovlašćene za verifikaciju medicinskih aparata "Verlab" saopštili su da uređaji iz spomenute ordinacije nisu bili na njihovom spisku, a iz lekarske komore Kantona Sarajevo navedeno je da lekarka koja je operisala Dženu nije imala njihovu licencu.

Inspekcija Kantona Sarajevo je u međuvremenu izvršila nadzor u spomenutoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a kantonalni ministar zdravlja Haris Vranić je najavio kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.