REGION POD VODOM! U Sarajevu DRAMATIČNA situacija, naselja bez vode i struje (VIDEO)
Poplava, Foto: Printscreen/Twitter/Dnevni Avaz

UŽAS

REGION POD VODOM! U Sarajevu DRAMATIČNA situacija, naselja bez vode i struje (VIDEO)

Probleme su napravile reke Željeznica i Tilava, pa se velika količina vode izlila u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir i Donji Kotorac. U tim naseljima nema ni struje

Objavljeno:

Kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Kantonu Sarajevo.

Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su pod vodom i bez struje, prenosi portal "Kliks".

Čitaoci tog portala javljaju da su, zbog obilnih padavina i izlivanja potoka i rečica, kuće poplavljene na mnogim mestima u Sarajevu i okolini.

Probleme su napravile reke Željeznica i Tilava, pa se velika količina vode izlila u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir i Donji Kotorac. U tim naseljima nema ni struje.

Zbog viskog nivoa vode na ulicama trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji je obustavljen.

Velike kišne padavine koje su zahvatile područje opštine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima i putnoj infrastrukturi na celom tom području.

Kako navodi portal "Avaz" od ranih jutarnjih časova čiste se novonastala klizišta na magistralnom putu M17.5, Jablanica - Risovac Posušje, zbog kojih je put bio neprohodan do popodnevnih sati. Uspostavljen je saobraćaj na spomenutom putnom pravcu, ali se i dalje vozačima preporučuje na oprez, radi mogućih odrona i nastanka novih klizišta.

(Espreso / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.