RADONČIĆ: Ubistvo srpskog svata naručila Alijina SDA!?
Foto: Fonet

čeka se presuda

RADONČIĆ: Ubistvo srpskog svata naručila Alijina SDA!?

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, na suđenju Naseru Keljmendiju u Prištini potvrdio. Nikolu Gardovića ubio Ramiz Delalić Ćelo, koga su naručioci kasnije likvidirali.
Objavljeno: 21:32h

Ovo je u ponedeljak pred Osnovnim sudom u Prištini izjavio Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, svedok na suđenju Naseru Keljmendiju, osumnjičenom za organizovani kriminal, trgovinu droge i oružja, kao i za moguću umešanost u ubistvo Delalića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radončić, čija je stranka koalicioni partner SDA je, međutim, isključio umešanost Keljmendija u ubistvo Delalića, već je posvedočio da ga je ubila bošnjačka državna mafija po nalogu Alije Izetbegovića, kako ne bi otkrio desetak političkih ubistava koja je počinio, kako je, dva dana pre ubistva, sam izjavio u ekskluzivnom intervjuu "Slobodnoj Evropi".

Radončić je još dodao i da je u javnosti, nekoliko meseci pošto je Delalić ubijen, "bilo mnogo spekulacija, a osnovna je bila ta da ga je likvidirala tajna služba kako je ne bi više ucenjivao i tražio novac".

Svedočenje lidera SBB izazvalo je buru reakcija članova i pristalica SDA, a naročito je pogodilo Bakira Izetbegovića, predsednika ove partije. On je rekao da "sud veruje samo činjenicama koje je utvrdio na profesionalan način".

- Kada je reč o tvrdnji da iza ubistva Ramiza Delalića stoji bošnjačka mafija, u nju mogu poverovati samo neupućeni građani, a sud sigurno ne - rekao je Izetbegović.

On smatra da je "neka mafija" sigurno imala razlog da ukloni Ramiza Delalića, a koja je to učinila i iz kojih razloga, kazao je, znaće se za nekoliko meseci kad sud u Prištini izrekne presudu.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.