VLADA BiH NAREDILA KANTONALNIM ŠTABOVIMA UVOĐENJE RESTRIKTIVNIH MERA: Na osnovu procene epidemiološke situacije
Sprečavanje širenja virusa, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

nema predaha

VLADA BiH NAREDILA KANTONALNIM ŠTABOVIMA UVOĐENJE RESTRIKTIVNIH MERA: Na osnovu procene epidemiološke situacije

Usvojen je i dokument sa kriterijumima za prilagođavanje novih mera, saopšteno je iz federalne vlade

Objavljeno:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na današnjoj sednici nove preporuke za sprečavanje širenja korona virusa, koje na snagu stupaju danas i važiće naredne dve nedelje.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je nove preporuke za sprečavanje širenja korona virusa i naredila kantonalnim štabovima uvođenje restriktivnih mera na osnovu procene epidemiološke situacije.

Usvojen je i dokument sa kriterijumima za prilagođavanje novih mera, saopšteno je iz federalne vlade.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sednici usvojila je nove preporuke u vezi postupanja, sa ciljem kontrole i suzbijanja pandemije korona virusa.

Naredbe i preporuke donešene su sa rokom važenja od 14 dana, počevši od 26. avgusta.

Kantonalnim štabovima ministarstava zdravlja je naloženo obavezno uvođenje restriktivnijih mera, u skladu sa procenom epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini, uz redovno obaveštavanje Kriznog štaba FMZ.

Vlada je, takođe, usvojila i dokument "Javni zdravstveni kriterijumi za prilagođavanje javnih zdravstvenih i društvenih mera u kontekstu COVID-19", koji je sastavni deo zaključaka.

Sledeće nedelje će biti održan sastanak premijera FBiH sa premijerima kantona, kao i ministrima zdravstva i direktorima zavoda za javno zdravstvo u FBiH, na kome će biti razmotreni epidemiološka situacija i preduzimanje mera.

Krizni štab FMZ-a je zadužen da, pre isteka ovog roka od 14 dana, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju u vezi korona virusa u FBiH i napravi procenu rizika, zbog razmatranja mogućnosti i potrebe izmene naredbi i preporuka, kao i da Vladi dostavi predlog novih.

Krizni štab FMZ-a će današnje zaključke sa prilozima dostaviti kantonalnim kriznim štabovima i kantonalnim ministarstvima zdravlja, zdravstvenim ustanovama sa područja kantona, kliničkim centrima u Federaciji BiH, opštim, kantonalnim i specijalnim bolnicama, Federalnoj i kantonalnim upravama za poslove inspekcije i kantonalnim upravama policije.

U skladu sa zaključkom od 8.1.2021. godine, Vlada FBiH će obavestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH i merama koje je danas donela sa ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

Bonus video:

01:32

MLADI SE SVE TEŽE ODLUČUJU NA OSNIVANJE PORODICE: Porodične vrednosti na testu zbog korone

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.