ŠERANIĆ: U Republici Srpskoj nije izolovan DELTA SOJ korona virusa!
Alen Šeranić, Foto: printscreen/youtube

PANDEMIJA

ŠERANIĆ: U Republici Srpskoj nije izolovan DELTA SOJ korona virusa!

Šarenić je rekao da će od ponedeljka praviti jednu veću kampanju, s obzirom na to da su količine vakcina takve da omogućavaju vakcinaciju građana bez obzira kojoj kategoriji pripadaju

Objavljeno:

U Republici Srpskoj nije izolovan delta soj korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Prošle sedmice je rađeno sekvencioniranje. Nije izolovan delta soj, što se tiče uzoroka koji su bili u obradi izolovan je takozvani alfa soj koji je bio u martu ili aprilu ove godine, tako da u ovom trenutku u Republici Srpskoj nemamo potvrdu za izolaciju delta soja, rekao je Šeranić, prenosi Srpskainfo.

O procesu imunizacije, Šeranić je rekao da je danas u Banjaluci održan sastanak sa direktorima domova zdravlja i predstavnicima bolnica i zavoda iz Republike Srpske na kojem je razgovarano o ubrzavanju vakcinacije i potrebi rada vakcinalnih punktova duži period, otvaranju vakcinalnih punktova tokom vikenda i učešću Zavoda za medicinu rada i sporta u vakcinaciji privrednih subjekata.

Šeranić je rekao novinarima da je razgovarano i o učešću bolnica, u smislu pomoći domovima zdravlja, u većim gradovima gde ima potrebe za kapacitetima ljudstva, izveštavanju o vakcinaciji i svemu onome što se radi.

On je rekao da su predstavnike domova zdravlja upoznali o aktivnostima i aktima koje je u poslednjih nekoliko sedmica donelo Ministarstvo zajedno sa Institutom za javno zdrvstvo.

Šarenić je rekao da će od ponedeljka praviti jednu veću kampanju, s obzirom na to da su količine vakcina takve da omogućavaju vakcinaciju građana bez obzira kojoj kategoriji pripadaju.

Bonus video:

02:08

EPIDEMIOLOG: DELTA SOJ STIŽE U AVGUSTU

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.