DRAMA U SARAJEVU: Hitno evakuisana zgrada štaba oružanih snaga BiH!
Foto: Samir Yordamovia

RUsenje izazvalo paniku!

DRAMA U SARAJEVU: Hitno evakuisana zgrada štaba oružanih snaga BiH!

Zbog oštećenja zgrade narušena je funkcionalnost i stabilnost objekta i ugrožena bezbednost pripadnika OS BiH koji se nalaze na ovoj lokaciji.
Objavljeno:

Spoljnji zid na zgradi Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, koja se nalazi u sarajevskoj ulici Bistrik, danas se srušio.

Zbog oštećenja zgrade narušena je funkcionalnost i stabilnost objekta i ugrožena bezbednost pripadnika OS BiH koji se nalaze na ovoj lokaciji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, prilikom izvođenja građevinskih radova na objektu School of Science and Technology u Sarajevu u ulici Bistrik broj 7. došlo je do rušenja dela zida na objektu zgrade Zajedničkog štaba OSBiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

5 genijalnih caka koji će vam mnogo koristiti u automobilu (FOTO) (VIDEO) Nesreća je izazvana građevinskim radovima na objektu koji koristi privatni univerzitet pod nazivom School of Science and Technology koji je u vlasništvu Ejupa Ganića, nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH i visokog dužnosnika Stranke demokratske akcije (SDA).

Radovi su nastavljeni uprkos zabrani građevinske inspekcije opšine Stari Grad, na kojoj se nalaze ovi objekti.Naime, oni su doneli rešenje po kojemu je zabranjeno izvođenje ovakvih radova, ali su iz Ganićevog univerziteta tu su odluku ignorisali i nastavili radove zbog kojih je došlo do rušenja spoljnjeg zida štaba OS BiH, koje je pod posebnim merama osiguranja. Ministarstvo odbrane kontaktiralo je Zavod za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Stručnjaci ove institucije daće nalaz i mišljenje, kao i priedloge za obezbeđenje objekta od daljnjih urušavanja i za sanaciju oštećenja.

Iz Ministarstva odbrane su naglasili da ova institucija i Oružane snage BiH nisu bili uključeni u proces izdavanja dokumentacije o gradnji biblioteke u krugu objekta pomenute obrazovne ustanove, zbog čega su i uložili žalbu na dozvolu za gradnju.

(Espreso.co.rs / jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.