Ponovo ključa u Srebrenici: Specijalci RS upali u zgradu u kojoj su listići!
Foto: Beta

Situacija se ne smiruje

Ponovo ključa u Srebrenici: Specijalci RS upali u zgradu u kojoj su listići!

Policija RS prema rečima portparolke CJB Bijeljina Aleksandre Simojlović nije ušla u zgradu kako bi se izazvalui nemiri, već kako bi se obezbedio javni red i mir
Objavljeno: 10:17h

Specijalna policija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ušla je u Srebrenici u zgradu u kojoj se nalazi izborni materijal sa lokalnih izbora.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Upravo sam saznao da je Specijalna policija MUP-a RS ušla u prostorije Opštinske komisije u Srebrenici, da je pod njihovom kontrolom izborni materijal, da se od juče čudne stvari dešavaju i da je Opštinska izborna komisija pod pritiskom", član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina u izjavi za N1 je rekla je da se pripadnici MUP-a nalaze u zgradi kako "ne bi došlo do narušavanja stanja sigurnosti".

foto: Nemanja Pančić

Opštinska izborna komisija Srebrenica zatražila je odobrenje od CIK-a BiH da zbog navodnih propusta u popunjavanju zapisnika sa četiri biračka mesta budu otvorene vreće sa izbornim materijalom sa tih birališta i ponovo prebroje listići i uporede rezultati. Centralna izborna komisija BiH odobrila je Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica da sa pet biračkih mesta otvori vreće sa glasačkim listićima i kontrolnim brojanjem utvrdi rezultate izbora. "Ovakva situacija nije uobičajena, nije normalna i nije u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Mislim da je u ovim trenucima Opštinska izborna komisija pod velikim pritiskom i smatram da bi javnost, u najmanju ruku, trebala da se uključi da vidimo o čemu se radi. Mi još uvijek nemamo službenih informacija o tim detaljima i ja sam u svoje ime izašao da vas obavestim. Mi trenutno imamo sednicu Kolegijuma. Nisam ovlašćen iz CIK-a da dajem bilo kakva službena saopštenja, ali želim kao pojedinac da obavestim javnost o ovim događajima", rekao je Arnautović.

foto: Printskrin: N1

Kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić osvojio je do sada 3.879 glasova, sve stranke koje su ga podržale ili su sa kandidatima isključivo iz srpskog naroda za Skupštinu opštine (SO) Srebrenica imaju 3.334 glasa. Duraković ima 1.631 glas do sada, a sve partije koje su ga podržale u trci za Skupštinu opštine Srebrenica 1.711.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.