AKCIJOM POLICIJE RS UHAPŠEN DALIBOR MAČAK: Poznato je ZA ŠTA su ga koristili i KAKO je uhapšen
Bosanska policija, Foto: Profimedia

PALA BOSANSKA NARKO GRUPA

AKCIJOM POLICIJE RS UHAPŠEN DALIBOR MAČAK: Poznato je ZA ŠTA su ga koristili i KAKO je uhapšen

Mačak je praćen mesec dana, a u utorak lociran i uhapšen

Objavljeno:

Kako je saopšteno, prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a RS uhapsili su u utorak na području Banje Luke Dalibora Mačka, koji se sumnjiči za neovlašteni promet oružja, vojne opreme i opojnih droga.

Teroristički akt

Radi se o aktivnostima koje se realiziraju u saradnji s partnerskim institucijama Republike Austrije, a tiču se krijumčarenja oko 4,5 kilograma razornog eksploziva nitropent, zajedno sa štapinima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje.

Ovaj eksploziv je prokrijumčaren pre godinu u Austriju, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koriste u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti. Iz Tužilaštva BiH je rečeno da je jedna osoba u Austriji procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora.

- Aktivnosti u BiH i hapšenja odnose se na osobu koja je učestvovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz Bosne i Hercegovine prema Austriji - rečeno je iz Tužilaštva.

Usko sarađivali

Mačak je praćen mesec dana, a u utorak lociran i uhapšen. Otkriven je nakon iskaza uhapšenog i osuđenog bosanskog državljanina u Austriji, inicijala M. P., kod kojeg je i pronađen eksploziv.

Ovaj muškarac osuđen je u Austriji na osam godina zatvora, a inspektorima iz Tužilaštva, koji su ga posetili pre dvadeset dana, rekao je da je usko sarađivao s Mačkom, zbog čega je ovaj i uhapšen. Mačak se sumnjiči da je daljinske upravljače sakrio, a zatim, uz pomoć M. P., prošvercovao za Austriju.

Krijumčarili i drogu

Mačak se sumnjiči i za promet opojnih droga. U saopštenju Tužilaštva kaže se da su krijumčarili i manje količine droge, koja je, takođe, završila u Austriji.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Dnevniavaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.