Zukorlić raspaljuje vatru: Glasao sam za Ćamila, zar Srebrenicu da vodi Srbin?!
Foto: Damir Dervišagić

Lider Bošnjaka provocira

Zukorlić raspaljuje vatru: Glasao sam za Ćamila, zar Srebrenicu da vodi Srbin?!

Muamer Zukorlić, lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), koji se zbog dvojnog državljanstva nalazi na biračkim spiskovima i u Srbiji i BiH, glasao je juče u Srebrenici, a otkrio je da je svoj glas dao Ćamilu Durakoviću
Objavljeno: 08:18h

U BiH su juče održani sedmi lokalni izbori i uprkos tome što je zabeležen veliki broj kršenja izbornih pravila i tišine, protekli su bez težih incidenata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Muamer Zukorlić, lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), koji se zbog dvojnog državljanstva nalazi na biračkim spiskovima i u Srbiji i BiH, glasao je juče u Srebrenici, a za list „Alo!“ otkrio je da je svoj glas dao Ćamilu Durakoviću.

- Iako je glasanje tajno, kod mene skoro ništa nije tajno, jer ja sam poznat po transparentnosti u svim svojim stavovima, glasao sam za gospodina Ćamila Durakovića. Mislim da je dobro da gospodin Duraković pobedi, mislim da je to dobro za Bošnjake, ali i da je dobro i za Srbe - kaže Zukorlić.

On dodaje da smatra da okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata „sa namerom da po svaku cenu pobedi srpski kandidat nije politički mudro“.

- Jer, nije u interesu ni srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom sa više od 7.000 grobova bošnjačkih žrtava vlada pripadnik srpskog naroda. Da sam neko ko zastupa srpske interese u politici, podržao bih bošnjačkog kandidata - navodi on. Zukorlić ističe da je njegov izlazak na izbore u Srebrenici gest doslednosti.

- Još pre nekoliko godina pozvao sam da se Srebrenica tretira i proglasi prestonicom savesti čovečanstva. Tako bismo zapravo u tom centru akumulirali novu energiju potpuno suprotnu onoj koja je dovela do zločina genocidnih razmera i ta bi energija okupila sve zdrave snage bez obzira na nacionalnu, etničku i partijsku pripadnost u cilju kretanja prema pomirenju kao ključnom pravcu svetle budućnosti Srebrenice, Bosne, Srbije i cele regije. Ja ću nastaviti da insistiram na tome jer se samo tako može na neki način uspostaviti ravnoteža na kojoj će se graditi svetla i mirna budućnost za ovaj prostor - kaže Zukorlić.

Mladen Grujičić, zajednički srpski kandidat za gradonačelnika Srebrenice, kaže da je uveren da Duraković svoje mesto konačno mora da ustupi nekom Srbinu.

- Izjavama da je siguran u svoju pobedu Duraković teši sam sebe, svestan je da gubi vlast. Svi su svesni toga, to se oseća u vazduhu, takva je atmosfera ceo dan u Srebrenici. Konačno, pobeda je naša. Jedino ukoliko bude nekih prevara i nameštanja glasova postoji šansa da izgubimo izbore - kaže Grujičić.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.