Hapšenje u Švajcarskoj zbog ubistva srpskog dečaka u Zvorniku 1992. godine!
Foto: Thinkstock

traži se izručenje

Hapšenje u Švajcarskoj zbog ubistva srpskog dečaka u Zvorniku 1992. godine!

Tužilaštvo je sprovelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švajcarske
Objavljeno:

Postupajući po zahtevu Tužilaštva BiH, vlasti Švajcarske uhapsili su Elfetu Veseli za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolini Zvornika.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tužilaštvo BiH informisani su da su policijski organi Švajcarske, na temelju zahteva iz BiH, lišili slobode Elfetu Veseli, rođenu 04.06.1960. godine.

Mame u strahu: Lažna doktorka traži slike gole dece na Fejsbuku! (FOTO)

- Navedena osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u leto 1992. godine, u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, Stojanović Slobodana - navodi Tužilaštvo.

Tužilaštvo je sprovelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švajcarske, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH.

Tužilaštvo je obavešteno da se osumnjičena u Švajcarskoj, usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gde će joj se suditi.

- Izražavamo veliku zahvalnost vlastima Švajcarske na razumijevanju i pomoći u ovom predmetu i našoj borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

(Espreso.co.rs / nezavisne.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.