Halilović: Rat provociraju oni koji traže otcepljenje i koji ne poštuju BiH!
Foto: Printscreen / N1

OSUO PO VUČIĆU I DAČIĆU

Halilović: Rat provociraju oni koji traže otcepljenje i koji ne poštuju BiH!

General i bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović je nakon burnih reakcija srpskih zvaničnika za N1 pokušao da objasni svoju izjavu, ali i izneo niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje kaže da su poslednje osobe koje treba slušati kada se govori o regionalnoj stabilnosti i miru
Objavljeno: 22:35h

Halilović je za N1 rekao da niko razuman ne želi sukob.

- Ali nije moralno, čovek ne može da pusti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH. Slažem se da je previše te retorike, ali rat provociraju oni koji pozivaju na referendum, rat provociraju oni koji zagovaraju otcepljenje i ne poštuju BiH i kažu da je to virtuelna država koja ne postoji. Oni koji ne poštuju odluku ustavnog suda, rat provociraju oni koji ne poštuju ni državi ni nikoga. Očigledno na taj način skreću pažnju sa svog kriminala i lopovluka na ove ratne teme - rekao je Halilović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je rekao da je poslednji čovek koji želi rat, i koji traži rat. Rekao je da njegovu izjavu treba shvatiti kao upozorenje.

Halilović je ranije dao izjavu za TV1 da će sprovođenje referenduma u Republici Srpskoj dovesti do raspakivanja Dejtonskog sporazuma i poručio da "nikome neće dopustiti da odnese deo BiH bez belaja".

foto: Youtube printscreen

Milorad Dodik se opasno primiče crvenoj liniji, poručio je Sefer Halilović u intervjuu bosanskohercegovačkoj televiziji i dodaje - ukoliko posao završi do kraja dejtonska Bosna i Hercegovina prestaje da postoji i na snagu stupa ustav Republike Bosne i Hercegovine.

- Građani treba da znaju da na prostorima BiH više nema JNA i njenih 6.000 artiljeriskih oruđa kalibra 20mm i više, da nema 200.000 četnika do zuba naoružanih i da Srbija više ne može pomoći. Da ne postoji više Jugoslavija, da ne postoji više dogovor Tuđman-Milošević o podeli BiH. Crna Gora se izdvojila i RS može da se održi najviše 10 do 15 dana u nekakvom sukobu. Naša je, odnosno moja je molba da je bolje da razgovaramo 100 godina nego dan da ratujemo, ako nas dovede da cepa BiH, da zna da neće proći s mirom - rekao je Halilović za TV1.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.