PRITVOR! Saša već osuđivan u Srbiji, pokušao da pobegne od policije
Foto: Profimedia

PRITVOR

PRITVOR! Saša već osuđivan u Srbiji, pokušao da pobegne od policije

Saša S. je osumnjičen da je silovao 14-godišnju devojčicu u šumi u Begovom Hanu kod Žepča

Objavljeno:

Tokom saslušanja u Tužilaštvu ZDK Saša S. je navodno rekao da je ranije osuđivan u Srbiji.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici u krivičnom postupku koji se vodi protiv Saše S. (45), državljanina Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično delo silovanja i krivično delo polni odnos sa detetom, odredio je jednomesečni pritvor koji se računa od 7. marta kada je doveden u tužilaštvo, a može trajati do 7. aprila ove godine ili do drugačije odluke suda, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Kantonalnog suda u Zenici.

Saša S. je osumnjičen da je silovao 14-godišnju devojčicu u šumi u Begovom Hanu kod Žepča. On je prema dosadašnjim rezultatima istrage dete upoznao putem jedne igrice na Fejsbuku, a na taj način ju je i namamio na kobni sastanak. On je autobusom došao iz Srbije i s devojčicom se našao na autobuskom stajalištu.

Potom ju je odveo u šumu gde ju je prisilio na polni odnos. Još goru tragediju je sprečio vlasnik lokalnog autootpada Fahrudin Mešeljević koji je pedofila savladao i zadržao do dolaska policije. Mešeljević je primetio da pedofil grli i ljubi devojčicu, a potom je telefonom obavestio njene roditelje o svemu što je video.

Nakon silovanja krenuo da beži?

Kako piše Avaz, Mešeljević je krenuo da prati pedofila, ali je on krenuo da beži u šumu. Mešeljević ga je pronašao skrivenog iza jedne stene, gde ga je oborio na zemlju. Osumnjičeni je u momentu hvatanja u ruci imao crveni karanfil. Ubrzo su pristigli i drugi meštani koji su ga opkolili, uhvatili i iz šume izveli do puta gde ga je preuzela policija.

Tokom saslušanja u Tužilaštvu ZDK Saša S. je navodno rekao da je ranije osuđivan u Srbiji.

U predlogu za određivanje pritvora tužilac je naveo da je on 7. marta ove godine oko 10 sati na lokalitetu Vidovine, u mestu Golubinja, na području opštine Žepče, upotrebom sile, svesno zadovoljio svoj polni nagon i izvršio polni odnos ili s njim izjednačenu polnu radnju nad maloletnim detetom.

Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora jer postoji okolnost koja ukazuje na opasnost od bekstva, jer je strani državljanin, te bi mogao boravkom na slobodi da utiče na svedoke. Za ovo brutalno krivično delo može se izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.