KO JE RENATO KOJI JE PUCAO NA KAFIĆ: Maltretirao povratnika zbog grba BiH, ima dugove, naoružan do zuba! VIDEO
Renato Marjanović, Foto: Printscreen

prjavio se na psihijatriju

KO JE RENATO KOJI JE PUCAO NA KAFIĆ: Maltretirao povratnika zbog grba BiH, ima dugove, naoružan do zuba! VIDEO

Marjanović je Hodžića naterao da skine grb BiH s prikolice pa ga je prisilio da kaže kako poštuje RS i Milorada Dodika

Objavljeno:

Renato Marjanović, koji je sinoć ispalilo rafal iz automatske puške u pravcu ugostiteljskog objekta u Prijedoru, a potom se udaljio sa lica mesta, prijavio se danas u banjalučku Kliniku za psihijatriju gde je zadržan.

Marjanović je od ranije poznat policiji po više krivičnih dela. U javnosti se o njemu najviše pričalo kada je napao povratnika Azrina Hodžića. Uhapšen je zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, kao i nanošenja telesnih povreda Hodžiću.

On je Hodžića naterao da skine grb BiH s prikolice pa ga je prisilio da kaže kako poštuje RS i Milorada Dodika.

Videosnimak na kojem se vidi kako maltretira Hodžića videlo je na njegovom profilu više hiljada korisnika.

Polovinom januara policija je oduzela Volkswagen Touran od Marjanovića (32) nakon što je, prilikom kontrole saobraćaja, utvrđeno da za neplaćene kazne duguje mnogo.

Marjanović je zaustavljen u Bosanskoj Dubici, a policija je u njegovom vozilu pronašla i nelegalno oružje, zbog čega će biti i krivično gonjen.

- Touran, kojim je upravao R. M., oduzet je 11. januara jer je proverom kroz bazu podataka utvrđeno da vozač duguje dosta po osnovu neplaćenih kazni. O svemu je obavešten sudija za prekršaje Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici kojem će biti dostavljen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv R. M. - rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Izvršen pretres vozila

U policiji navode da je u pretresu Tourana otkrivena poluautomatska puška M59/66 kalibra 7,62milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

- Pretres je izvršen uz saglasnost tužilaštva i po naredbi Osnovnog suda u Bosanskoj Dubici. Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit suda, a nakon kompletiranja predmeta protiv R. M. bit će dostavljen izveštaj tužilaštvu za počinjeno krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - naveli su tada iz PU Prijedor.

Ispucao rafal u lokal

Renato Marjanović je nakon napada na lokal “Četiri WD” u Prijedoru pobegao u Banju Luku i prijavio se u Kliniku za psihijatriju.

- Lice R.M. samovoljno se javilo u Kliniku za psihijatriju i tu će biti zadržan u zatvorenom prostoru. Policija će ga ispitati kada se za to steknu uslovi. U toku je potraga za vozilom i oružjem koje je koristio - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor ne navodeći detalje.

Marjanović je sinoć oko 20.40 ispucao rafal u lokal koji se nalazi u ulici Slavka Rodića u Prijedoru. U napadnu nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

(Espreso / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.